Zo dek je de perfecte Paastafel!

10 april 2025

Zo dek je de perfecte Paastafel!

De Paasdagen staan weer voor de deur en daar word ik altijd zo blij van. Daar heb ik meerdere redenen voor: dat betekent dat het voorjaar weer is begonnen (ik link Pasen altijd aan zon) én dat betekent dat er een paar dagen lang non stop (heel veel) wordt gegeten. Love it!

Bijna ieder jaar vier ik de Paasdagen bij mijzelf thuis met vriendinnen. Dit doe ik, omdat ik dan kan uitpakken met veel lekker eten en een prachtig gedekte tafel. Ik vind het zo leuk om mijn vriendinnen blij te maken met allemaal lekkers…

Veel mensen vragen zich af hoe zij nou een perfecte Paastafel dekken. Ik heb mijn tips voor je op een rijtje gezet + ik heb er een leuke video van gemaakt.

Zo dek je de perfecte Paastafel:

Tafelaankleding: het begint allemaal bij leuke tafelaankleding. Denk aan een leuke tafeloverloper, een mooi tafelkleed, of een grote paastak. Zet dan wat leuke vaasjes op tafel en vul die met een bosje tulpen of droogbloemen.

Servies: met leuk servies kom je al heel ver. Dek de tafel met wat gekleurde borden, bakjes en schalen. Zelf gebruik ik het liefst lichte en/of pastelkleuren met bloemetjes. Ook gebruik ik veel houten planken (groot en klein) voor paasbroden, stollen, broodjes etc.

Glazen: zet wat leuke cocktailglazen op tafel voor de sinaasappelsap of een ander sapje en zet daarnaast een theeglas of leuke mok.

Brood: wat mij betreft het belangrijkste op de Paastafel. Met Pasen wil je uitpakken en daar hoort lekker, vers brood bij. Ikzelf word héél blij van al het brood van De Echte Bakker. Dit is altijd super vers en je hebt veel keuze. Denk aan kaiserbroodjes, meergranen broodjes, pistoletjes, croissants, volkoren broodjes en meer. I love it!!

Een paasbrood/stol: net als bij kerst, hoort bij Pasen ook een paasbrood/stol. Ik ga altijd voor die van De Echte Bakker, want Het paasbrood van de lokale Echte Bakkers wordt jaar in, jaar uit gekeurd door meerdere keurmeesters. Aan de hand van het keuringsrapport proberen zij elk jaar weer de details te verbeteren, voor het allerbeste resultaat. Ik verblijd mijn vriendinnen altijd zo met dit brood.

Beleg: bij lekker en vers brood hoort natuurlijk ook lekker beleg. Ik wil het liefst van alles proeven en proberen, dus denk aan: gerookte zalm, plakjes ham, zelfgemaakt roerei, gekookte eieren, plakjes kaas, hagelslag puur en melk, gerookte kipfilet, rosbief, cottage cheese en reepjes avocado. Al mijn favorieten!

Een taart/tulband: bij een Paasontbijt/brunch hoort ook veel zoetigheid. Ik denk dan aan een zoete taart/cheesecake, of een tulband.

Chocolade: Paaseitjes, bonbons en nog meer chocolaatjes. Dit mag uiteraard niet ontbreken, want hier heeft iedereen toch zin in deze dagen? Zelf ben ik gek op de gevulde eitjes!

Fruit: voor alle mensen die van balans houden en ook iets gezonds willen eten tijdens het ontbijt of de brunch, zet je natuurlijk ook een bakje fruit op tafel. Maak een kommetje met frambozen, blauwe bessen en bramen, of zet wat vers gesneden mango op tafel. Zo voelt het toch alsof je een beetje gezond bezig bent… 😉

Zelfgemaakte recepten: ik maak natuurlijk ook veel zelf. Bij Pasen horen wat mij betreft gevulde eitjes en pannenkoeken. Ik heb er meerdere recepten van online staan.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies