Zalmtartaar

22 maart 2024

Zalmtartaar

Ik hou heel erg van tartaar. Steak-, zalm-, tonijn-, tomaten-, zeebaarstartaar: het kan mij niet te gek en ik vind alles lekker. Vooral omdat ze alle varianten op een andere manier maken en serveren. Het valt niet zwaar op je maag en is een lekker voorgerecht.

Deze zalmtartaar is eigenlijk hartstikke simpel, maar met een geroosterd broodje erbij, was het echt even genieten.

Je kan deze tartaartjes ook in het klein maken als hapje voor vrienden of visite. Maak een klein rondje avocado en daarin schep je wat zalmtartaar. Ik weet zeker dat iedereen het een heerlijk en luxe hapje zal vinden.

1-2 personen

Duur: 10-15 minuten

Zalmtartaar

Ingrediënten

• 250 gr zalmsashimi

• 1 of 1,5 rijpe avocado

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

• 1/2 eetlepel furikake kruiden

• 4 eetlepels sojasaus

• 1 gr eetlepel Japanse mayonaise

• 1/2 eetlepel kappertjes

• Wat brood of toast om te serveren

• 8 takjes bieslook

Tip: je zou nog een bosuitje fijn kunnen snijden en deze aan de guacamole toevoegen.

Bereiding

• Snijd de zalm in kleine stukjes en de bieslook fijn en meng in een kom.

• Meng de kappertjes, furikake kruiden, peper en zout, sojasaus en Japqnse mayonaise erdoor. Roer heel goed door elkaar.

• Prak de avocado goed in een kom en voeg hier peper, zout en citroensap aan toe.

• Schep de guacamole op je bord en zet een bakring in het midden (als je deze niet hebt, probeer het dan netjes op elkaar te scheppen). Schep de zalm hierin, druk aan en haal de ring er voorzichtig af.

• Garneer de tartaar met wat bloemetjes en extra furikake kruiden en eventueel nog een toefje Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies