Zalm tompouce

15 december 2022

Zalm tompouce

Ik deel vandaag gewoon weer een lekker kerstrecept met jullie, want het is alweer bijna zover en ik wil nog zoveel recepten met jullie delen.

Een zalmtompouce zie ik al zó lang overal voorbijkomen en jet stond al een tijdje op m’n lijstje. Toch kwam het er steeds niet van om deze te maken en afgelopen zondag had ik naast drie desserts nog geen lunch, dus dit werd het..

In alle eerlijkheid, dit is natuurlijk héél wat anders dan de tompouce van de bakker die je gewend bent, want deze vond ik gewéldig, maar een tompouce van de bakker hoef je mij niet voor te bellen. Ik neem dan niet eens op. Ik hou er echt niet van. Zonde van de calorieën.

Ik had de smaak van deze lunch niet eens zo goed verwacht als dat hij was. Ik genoot echt van iedere hap en ik vind het écht een leuk kerstgerecht. Dit wil toch iedereen als voorgerecht krijgen? Ik schuif in ieder geval graag aan! En lust je geen Hollandse garnalen? Die kun je er best uitlaten.

2 tompoucen

Ingrediënten

• 2 plakjes bladerdeeg

• 4 dunne, lange plakjes zalm of 6 kleine plakjes

• +- 50 gr Hollandse garnalen

• 4 theelepels Garlan kruiden roomkaas

• 1 avocado

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

• 1,5 eetlepel Griekse yoghurt

• Snuf paprikapoeder

• 1 ei

• Dille takjes

• Cocktails

Bereiding

• Snijd de twee plakjes bladerdeeg door de helft en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Kluts een ei en smeer de plakjes hier mee in. Plaats deze met nog een vel bakpapier erop in de oven en zet hier voorzichtig nog een bakplaat op, zodat de plakjes niet dik en hoog worden. Zet de oven voor ongeveer 18-20 minuten op 210 graden. (Heb je niet nog een bakplaat om erop te zetten? Hou het dan gewoon normaal en zonder het bakpapier erboven)

• Prak de avocado samen met wat peper en zout, citroensap en de yoghurt in een kommetje.

• Smeer alle plakjes bladerdeeg in met de roomkaas en smeer op 2 wat avocado. Strooi daar wat paprikapoeder over.

• Snijd de plakjes zalm op de juiste manier, zodat deze mooi op de avocado passen.

• Zet vervolgens weer twee plakjes bladerdeeg op de zalm. Deze zijn al ingesmeerd met roomkaas dus schep er nu weer wat avocado op. Verdeel daarover weer wat plakjes zalm en schep daarop een klein beetje Hollandse garnalen.

• Garneer alles met wat verse dille takjes, paprikapoeder en cocktailsaus.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies