Ohhh ik hou zo van zalm én bagels. Deze combinatie is tóp!!!!
Ik lust echt álles (ja, behalve pindakaas uit de supermarkt), maar zalm eet ik echt al van kleins af aan. Dit is zo’n vissoort waar sommige mensen absoluut niet van houden, maar ik kan dat mezelf niet eens voorstellen. Ik eet al m’n hele leven lang, iedere week een stukje zalm. Heerlijk en zo gezond!
Deze broodjes zijn al eiwitrijk, maar je kan ze extra gezond maken, door nog wat gezonde vetten toe te voegen. Avocado bijvoorbeeld. Ook altijd goed!
Deze zijn lekker als lunch, of je snijd ‘m in vieren, zodat je een lekker hapje hebt.
Hou je niet van dille? Probeer het dan met fijngesneden bieslook, of wat andere kruiden (zoals furikake, of everything bagel seasoning).
2 broodjes
Duur: 15 minuten
Zalm bagel
Ingrediënten
- 1 afbak sesam bagel
- 2 grote eetlepels Eru balans 15+ smeerkaas
- 2 handjes rucola
- +- 75 gram gerookte zalm (of 4 kleine plakjes)
- 2 theelepels kappertjes
- 1 theelepel citroensap
- Sriracha mayonaise
- Verse dille
- Peper
Bereiding
- Bak de bagel voor ongeveer 8 minuten af in de oven op 200 graden.
- Snijd deze vervolgens door midden en besmeer beide kanten met smeerkaas.
- Beleg de bagels verder met een handje rucola per kant en verdeel ook de gerookte zalm erover.
- Verdee wat kappertjes, dille, citroensap en peper erover.
- Top af met een beetje sriracha mayonaise.