Dit hapje maakte ik als voorgerecht tijdens een etentje met vriendinnen en die viel héél erg in de smaak.
Eigenlijk wilde ik gewoon een snel en simpel hapje maken, zodat ik niet te lang in de keuken hoefde te staan. Iedereen vond ‘m zó lekker, dus vandaar dat ik het recept ook met de rest van de wereld deel.
Tijdens een etentje of verjaardag vind ik makkelijke en snelle hapjes echt belangrijk, want ik hou gewoon te veel van de gezelligheid aan tafel. 🤣
Deze hapjes staan binnen 10 minuten op tafel. Sneller kan niet zul je denken, maar als je de bruschetta vooraf al maakt, ben je nóg sneller klaar. Je gasten zullen niet eens merken dat je weg bent geweest. 😉
4 hapjes
Duur: 10 minuten
Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Ingrediënten
- 1 grote vleestomaat
- 7 grote blaadjes basilicum
- Peper en zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Mespunt chilivlokken
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stracciatella burrata
- 4 grote theelepels groene pesto
- 4 proteïne pancakes AH
Tip: je zou deze nog af kunnen maken met wat balsamico crème.
Hou je van koriander? Voeg dan wat koriander toe aan de bruschetta.
Bereiding
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en meng met peper, zout, paprikapoeder, chilivlokken en Italiaanse kruiden in een kom.
- Snijd de basilicum fijn en voeg dit samen met de olijfolie ook toe aan de kom. Roer goed door elkaar, voeg de pijnboompitjes toe en laat even staan.
- Verwarm de pannenkoeken kort in de oven of magnetron en smeer ze in met pesto.
- Verdeel de burrata over de pannenkoekjes en schep daarop de tomatenbruschetta.
- Je zou het nog kunnen aftoppen met balsamico crème (als je daarvan houdt).