Wraps met noedels en gehakt in Japanse saus

11 augustus 2023

Wraps met noedels en gehakt in Japanse saus

Sommige kennen dit recept misschien al wel, maar de kans is groot dat het voor velen een nieuwe is en daar ben ik blij om. Onderaan mijn pagina staat namelijk een recept van wraps met noedels en gehakt. Dit recept maakte ik in de beginperiode van Food Places en die recepten waren nog niet zo lekker als nu.

Ik weet nog goed dat ik dat toen wel helemaal geweldig vond, dus ik wilde dat recept in een nieuw jasje steken. Dat is mij aardig gelukt denk ik zo.

Ik moet er wel bij vermelden dat dit recept machtig is. Eet niet, net als ik, té veel. Overal waar ‘te’ voor staat is immers niet goed.

2 personen

Duur: 15-20 minuten

Wraps met noedels en gehakt

Ingrediënten

• 2 tortilla wraps

• Woknoedels (niet al te veel)

• 300 gr half om half gehakt

• 1 sjalot

• 1 theelepel paprikapoeder

• Snuf cayennepeper

• Peper en zout

• 1 rode paprika

• 1 bosui

• Handje gebakken uitjes

• Handje cashewnoten

Voor de dressing:

• 5 eetlepels Japanse sesamsaus

• 3 eetlepels ketjap manis

• 3 eetlepels sojasaus

• 2 eetlepels honing

• Snuf paprikapoeder

• Snuf knoflookpoeder

Als je te weinig dressing hebt, kun je altijd nog iets extra maken.

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

• Snijd de sjalot en paprika fijn en bak deze in een pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten het gehakt toe.

• Strooi peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder bij het gehakt en bak even lekker mee. Schenk na een paar minuten de helft van de dressing bij het gehakt en voeg de cashewnoten toe.

• Verwarm de wraps kort in de magnetron, pan of oven. Smeer die een klein beetje in met de dressing.

• Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet die vervolgens af en meng met 1 eetlepel van de dressing. Schep de noedels op de wraps.

• Schep nu al het gehakt op de wraps. Strooi nog wat dressing erover.

• Garneer alles met gebakken ui en fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies