Deze wraps zijn ZO lekker en makkelijk te maken!!
In 2023 maakte ik een pastasalade met kip en mangosalsa en deze ging viral. Hij werd duizenden keren opgeslagen en toen mijn site heel even offline was, kreeg ik bizar veel berichtjes met mensen die alleen maar op zoek waren naar dát recept. Toen besefte ik pas hoeveel mensen mijn recepten maken haha.
Deze wraps zijn eigenlijk gevuld met dezelfde ingrediënten, maar dan zonder de pasta.
Je zou deze als lunch of ’s avonds kunnen eten, of je maakt een kleine variant als hapje. Hoe leuk is dat?
2 wraps
Duur: 35 minuten
Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Ingrediënten
- 2 (volkoren) tortilla wraps
- 2 grote handjes veldsla
- 200 gram kipfilet
- 1 theelepel kipkruiden
- 4 eetlepels ketjap manis
- 150 gram worteljulienne
- 100 gram taugé
- 7 kleine asperges
- 8 cherrytomaatjes
- Handje cashewnoten
- Snuf paprikapoeder
- Snuf kerriepoeder
Voor de mangosalsa:
- 200 gram mangostukjes of blokjes
- Snuf paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- Snuf kurkuma
- Snuf kerriepoeder
- Peper en zout
Bereiding
- Maal alle ingrediënten voor de dressing fijn in een foodprocessor of blender, zodat er een frisse, gladde dressing ontstaat.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met kipkruiden in een pan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten wat ketjap toe.
- Snijd de asperges in drieën of vieren en bak deze samen met de taugé, worteljulienne en fijngesneden tomaatjes in een pan met een klein beetje olijfolie.
- Voeg paprikapoeder, kerriepoeder en cashewnoten toe aan de pan en bak lekker mee.
- Verwarm de wraps kort (koud kan ook) en beleg met de sla.
- Schep de groenten op de wraps en verdeel daarover de kip.
- Garneer de taco’s met mangosalsa.