Witte chocolade cheesecake met mango gelei

24 maart 2024

Witte chocolade cheesecake met mango gelei

Een cheesecake waar ik echt geen verwachtingen van had, maar wat was dit lekker!!!

Als ik aan Pasen denk, denk ik aan de kleur geel, aan advocaat, aan witte chocolade, aan croissantjes en ga zo maar door. Deze witte chocolade cheesecake met mango gelei is dan ook perfect geschikt voor op de paastafel. Lekker voor tijdens de brunch, maar ik lust deze ook als ontbijt.

Het lijkt misschien moeilijk om te maken, vanwege de gelei etc., maar deze taart is echt makkelijk om te maken en dit kan iedereen.

Ik hou zó van een lekkere cheesecake. Normaal gesproken ga ik voor een variant met koek of karamel, maar deze frisse combinatie is echt geweldig!

10-12 personen

Duur: 1 dag

Witte chocolade cheesecake met mango gelei

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 1 rol Digestive koek (400 gr)

• +- 100-125 gr boter

Voor de vulling:

• 500 gr Philadelphia roomkaas naturel

• 250 gr mascarpone

• 125 gr kristalsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• 200 ml slagroom

• 1 chocoladereep Delicata wit (200 gr)

• 3 blaadjes gelatine

Voor de gelei:

• 350 gr mango (stukjes)

• 4 blaadjes gelatine

• 3 eetlepels kristalsuiker

Voor de topping:

• Een mix van paaseitjes

• Eventueel wat eetbare bloemen

Bereiding

• Beleg de onderkant van een taartvorm met bakpapier.

• Maal de koekjes voor de bodem fijn in een foodprocessor.

• Laat de boter smelten in een pan en voeg toe aan de koekkruimels. Roer met een lepel goed door elkaar en schep alles in de taartvorm. Druk met de achterkant van een lepel alles tegen de bodem en de zijkant. Zet de vorm nu even in de koelkast.

• Meng de roomkaas met mascarpone, kristalsuiker en vanille aroma in een kom.

• Laat 100 ml slagroom warm worden in een pan (niet laten koken) en laat de reep chocolade hier helemaal in smelten. Voeg dit vervolgens toe aan de kom.

• Maak ondertussen een bakje met koud water en de 3 blaadjes gelatine. Laat deze zacht worden.

• Maak de volgende 100 ml slagroom warm in een pan (niet koken) en voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe en roer snel en goed door elkaar. Schenk dit ook bij de kom. Roer heel goed door elkaar allemaal en voeg dan alles toe aan de taartvorm. Zet deze voor zo’n 3 uur in de koelkast.

• Maal voor de gelei de mangostukjes fijn in een foodprocessor.

• Maak opnieuw een bakje met koud water en voeg daar 4 blaadjes gelatine aan toe. Laat zacht worden.

• Voeg dan de mangostukjes toe aan een pan en maak warm (niet koken). Voeg de suiker toe en als laatste de uitgeknepen gelatine. Roer heel goed door elkaar en schenk alles over de taart. Zet deze nu voor 1 nacht in de koelkast.

• Garneer de taart met verschillende paaseitjes en eventueel wat bloemen.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies