Witte asperges met zeebaars en gebakken aardappeltjes in honing mosterdsaus

12 april 2024

Witte asperges met zeebaars en gebakken aardappeltjes in honing mosterdsaus

Deze combinatie is zo mega lekker !!

Honing mosterdsaus is voor mij net als carbonarasaus. Dit heb ik in de beginfase van mijn kookcarrière eens gemaakt en toen mislukte het volledig. Op zo’n moment ben ik er even klaar mee en toen heb ik dit ook jaren niet gemaakt.

De carbonara is na 2 jaar gelukt en ook met de honing mosterdsaus is het goed gekomen.

Asperges zijn op zoveel manieren te bereiden en ze zijn ook op zóveel manieren lekker. Deze variant heeft alles als je het mij vraagt. Een lekker gebakken aardappeltje, een stukje vis, asperges én een lekkere saus. Oh zo genieten!!

2 personen

Duur: 30 minuten

Witte asperges met zeebaars en gebakken aardappeltjes in honing mosterdsaus

Ingrediënten

• 2 zeebaarsfilets

• 500 gr aardappelpartjes met schil

• 8 grote witte asperges

• Peper en zout

• 1 grote theelepel dijon mosterd

• 250 ml visfond

• 150 ml kookroom

• 1 kleine gele ui

• 2 eetlepels bloem

• 1/2 theelepel paprikapoeder

• Snuf knoflookpoeder

• Snufje cayennepeper

• 1 eetlepel fijngesneden peterselie

• 1 eetlepel fijngesneden dille

• 1/2 citroen

• Klont boter

Bereiding

• Snijd de ui fijn en bak in een grote pan met boter. Voeg na 2 minuten de bloem toe en roer even een paar minuten door elkaar.

• Schenk de visfond en kookroom erbij.

• Voeg nu de dijon mosterd, paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, peper en zout en fijngehakte peterselie en dille toe.

• Knijp een halve citroen uit boven de pan en roer alles goed door elkaar. Laat alles even pruttelen.

• Snijd 2 cm van de achterkant van de asperges af en schil ze. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges zo’n 13 minuten.

• Bak ondertussen de aardappelpartjes in een pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten wat paprikapoeder en een snuf zout toe.

• Strooi peper en zout over de zeebaars en bak deze 5 minuten op de huid in een pan met olijfolie. Draai de zeebaarsfilet daarna nog 1 minuut om.

• Verdeel de asperges over de borden en schep de aardappeltjes daarnaast, leg de zeebaars erop en schenk de saus erover.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies