Whipped ricotta toast met paddenstoelenmix en truffel

15 juli 2023

Whipped ricotta toast met paddenstoelenmix en truffel

“Heb je haar weer met d’r paddenstoelen…”

Het spijt mij enorm, maar ik hou zó van champignons en alles wat daarbij hoort. Dit eet ik echt het liefst iedere dag en ik voeg ze het liefst aan al mijn gerechten toe, maar omdat ik weet dat er veel champignonhaters zijn, doe ik dit niet. Dus wees daar vooral heel blij mee.

Voor degene die er wel van houden: geniet van dit gerecht en alsjeblieft voor het delen!

Dit broodje lijkt overigens belegd te zijn met burrata, maaarrrr daar is niets van waar. Het is namelijk ricotta gemengd met geraspte kaas en lijkt wel op burrata. Echt hartstikke lekker.

Deze broodjes vullen overigens wel enorm. Dat moet ik er even bij vermelden!

1-2 personen

Duur: 15 minuten

Whipped ricotta toast met paddenstoelenmix en truffel

Ingrediënten

• 1 groot vloerbrood of 2 dikke plakken bruin brood (meergranen)

• 250 gr paddenstoelenmix

• 2 grote takjes tijm

• 1 eetlepel ketchup

• 3 eetlepels ketjap manis

• 2 eetlepels sojasaus

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Snuf chilivlokken

• Peper en zout

• Truffelmayonaise Jean Baton

• 250 gr Galbani ricotta

• 2 theelepels citroensap

• 2 eetlepels geraspte kaas

Bereiding

• Meng de ricotta heel goed met peper, zout, de geraspte kaas en citroensap in een kommetje of diep bakje.

• Snijd 2 plakjes brood af, besprenkel met een klein beetje olijfolie en verwarm deze zo’n 8 minuten in de oven op 200 graden.

• Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg hier de paddenstoelenmix aan toe. Snijd eventueel wat champignons fijn of pak nog wat extra en bak dit allemaal samen.

• Voeg de ketjap, ketchup, sojasaus, tijm, paprikapoeder, chilivlokken, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en bak even lekker mee.

• Smeer de broodjes in met flink wat van de whipped ricotta, schep daarop de paddenstoelenmix en garneer alles met truffelmayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies