Dit is mijn nieuwe favoriete hapje en dat zal het heel lang blijven.
Als het aan mij ligt moét iedereen deze eens maken. Of het nou voor jezelf, of voor visite is: dit lust iedereen!!!
In Volendam worden deze crackers vaak geserveerd met tonijn of zalm, Kewpie sesamsaus en zeewiersalade. Ik wilde eens iets anders en dit blijkt nog lekkerder!
Wat ook fijn is, is dat je deze hapjes in 10 minuten maakt. Het is echt zo klaar. Makkelijk en snel: wat wil je nog meer?
11 hapjes
Duur: 10 minuten
Wasabicracker met sweet chili gamba en burrata
Ingrediënten
- 11 wasabicrackers (grote groene zak)
- 11 gamba’s
- 1 stracciatella burrata
- 11 theelepels gebakken uitjes
- Peper en zout
- Sriracha mayonaise
- 3 eetlepels Sweet Chilisaus Go-Tan
- Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Bak de gamba’s in een pan met peper en zout. Voeg na 3-4 minuten de chilisaus toe.
- Leg de wasabicrackers op een bord of schaal en verdeel daarover de burrata. Doe dit met een theelepel.
- Leg de gamba’s op de crackers (op iedere cracker 1).
- Garneer de gamba’s met toefjes sriracha mayonaise, gebakken ui en wat fijngesneden peterselie.