Warme geitenkaas salade

16 maart 2022

Warme geitenkaas salade

Yesss geitenkaaslovers, hier komt dé salade van het jaar en deze wil je echt niet overslaan.

Je mag zoiets eigenlijk niet eens meer een salade noemen, want hij was zo enorm goed gevuld en eigenlijk helemaal niet zo luchtig (wat ik normaal zo lekker aan een salade vind).

Ik weet dat sommige denken “geitenkaas, serieus? Ik ga dat echt niet eten hoor”. Maar probéér het alsjeblieft.

Zelf kan ik het iedere dag bij m’n ontbijt, lunch en avondeten eten, zo lekker vind ik een bolletje geitenkaas. Maar ik ben dan gelijk weer van het extreme.

Deze zomerse, frisse salade is gewoon een mix van alles waar ik enorm veel van houd op één bord. Van prosciutto ham tot champignons en van geitenkaas tot pistache nootjes. Het is gewoon één groot feest in je mond, wanneer je dit allemaal met elkaar mengt.

En zoals ik al zei in m’n story, je verstand raak je echt even 5 minuten kwijt wanneer je deze eet. Sorry not sorry.

1 salade

Ingrediënten

• 2 baby romaine sla

• 1/2 avocado

• 1 rondje geitenkaas

• +- 2 eetlepels pistache nootjes

• 3 eetlepels walnoten

• 1 eetlepel honing

• 1/2 peer

• 4 plakken prosciutto ham

• 5-6 schijfjes perzik uit blik

• 1 plakje (oud) brood

• 4 roma tomaatjes

• 5 kleine champignons

Bereiding

• Snijd de pistache noten en walnoten een beetje fijn. Meng deze, samen met de honing in een kommetje en schep deze op de geitenkaas.

• Snijd het brood in blokjes.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de geitenkaas met de tomaatjes en het brood op een ovenschaal met bakpapier zo’n 8 minuten in de oven. Besprenkel het brood vooraf met wat olijfolie.

• Schil de peer en snijd deze in dunne plakken. Snijd de champignons ook in plakjes. Bak deze beide in een pan met olijfolie.

• Haal de sla bladeren één voor één van de 2 mini kroppen af en verdeel deze over je bord.

• Haal de gebakken geitenkaas met noten voorzichtig van de bakplaat af en leg deze in het midden op je bord.

• Snijd de avocado in dunne plakken en verdeel deze, samen met de broodcroutons, plakjes perzik, gebakken peer en champignons en roma tomaatjes over het bord.

• Rol de plakjes prosciutto ham op en verdeel deze ook over de salade.

• Strooi nog wat losse walnoten en pistache nootjes over je bord.

• Je kunt alles nog garneren met wat olijfolie, maar dat is niet per se nodig.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies