Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel

27 mei 2024

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel

Een warme geitenkaassalade vind ik áltijd een goed idee. Een broodje geitenkaas overigens ook.

Ooit maakte ik eens een geitenkaassalade en ik had niet verwacht dat die zó vaak gemaakt zou worden door iedereen. Ik kreeg er heel veel complimenten over, dus ik hoop dat deze net zo goed in de smaak valt.

Na het eten van deze salade zit je echt bomvol. De zoete aardappel en pasta in de salade zorgen ervoor dat ‘ie goed vult, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling.

2 personen

Duur: 35 minuten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel

Ingrediënten

• 250 gram vlinderpasta

• 8 kastanjechampignons

• 10 shiitakes

• 6 romatomaatjes

• 1 rondje geitenkaas honing of naturel (125 gr)

• 2 handjes rucola

• 1/2 zoete aardappel

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 2 eetlepels sojasaus

• 2 theelepels honing

• 1 eetlepel cashewnoten

• 1 eetlepel pecannoten

• 1 bosui

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel de pasta daarna af met koud water.

• Schil de zoete aardappel, snijd deze in drieën en kook in een andere pan met water zo’n 12-13 minuten. Snijd vervolgens in kleine stukjes en bak deze in een pan met olijfolie.

• Snijd de champignons en shiitakes in plakjes en voeg toe aan de pan met zoete aardappel. Voeg ook peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.

• Snijd de cashew- en pecannoten fijn en meng met de honing in een kom. Schep dit op het rondje geitenkaas en zet deze voor zo’n 15 minuten op 180 graden in de oven.

• Meng de rucola met de pasta en sojasaus in een kom en voeg nog wat peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Schep nu de zoete aardappel en champignons erdoor en voeg de in plakjes gesneden tomaat toe. Voeg nu de warme geitenkaas met noten toe en garneer met fijngesneden bosui.

• Je zou de salade nog een beetje kunnen aftoppen met wat honing over de geitenkaas.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies