Vegetarische loempia’s

13 oktober 2021

Vegetarische loempia’s

De snack die ik, en ik denk eigenlijk bijna iedereen, vanaf kleins af aan al zo lekker vind.

Vroeger keek ik uit naar de zaterdag, want dan kreeg ik een loempia van de markt.

Nog steeds maak je mij hier enorm blij mee en daarom maakte ik ze deze keer zelf voor de visite. Aan de reacties te horen waren ze héél lekker. Én vegetarisch!

8 loempia’s

Ingrediënten

• 8 loempiavellen

• 2 handjes worteljulienne

• 1/4 mihoen uit het pakje

• 2 handjes taugé

• 1 prei

• 1 teen knoflook

• 2 cm gember

• 2 bosuitjes

• 1 eetlepel sojasaus

• 1 blokje groente bouillon

• 1 eetlepel oestersaus

• +- 4-5 grote champignons

• Peper en zout

• Bloem en water om loempia’s dicht te maken.

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en gember fijn, de champignons in hele kleine stukjes en de prei in ringen.

• Bak de knoflook, ui en gember in een pan met olijfolie. Voeg hier vervolgens de champignons, prei, worteljulienne, taugé, de sojasaus en de oestersaus aan toe. Verkruimel het bouillonblokje over de pan en roer alles goed door.

• Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking en giet vervolgens af.

• Wanneer de groenten en mihoen klaar zijn, mogen ze bij elkaar in een kom om af te koelen.

• Leg steeds 1 loempiavel op je aanrecht. Bestrijk de zijkanten met het bloem-water mengsel (3 eetlepels bloem en een scheut water).

• Leg de groentemix in één van de hoeken en voeg hier wat fijngesneden bosui aan toe. Rol hem op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder.

• Herhaal dit, totdat het mengsel op is, of totdat je de juiste hoeveelheid loempia’s hebt gemaakt.

• Voeg een flinke laag olijfolie toe aan een grote pan. Laat deze goed heet worden en frituur de loempia’s vervolgens om en om zo’n 5 minuten, totdat je ziet dat ze mooi goudbruin worden.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies