Valencia

22 augustus 2021

Valencia

Een stad die ik zo lang op mijn verlanglijstje had staan. Nu ik er eenmaal ben geweest, raad ik het iedereen aan om een citytrip naar Valencia te maken. Hier heb je het ultieme vakantiegevoel, ook al is het maar voor een paar dagen. Zon, zee, palmbomen, gezellige straatjes en pleintjes, heerlijk eten en drinken. Je vind het allemaal in deze geweldige Spaanse stad. 
Voor het eten zou ik zo nog honderd keer teruggaan. In de 4 dagen dat ik er was, heb ik alleen maar lekker gegeten en daar word ik zo blij van. 
Ben je benieuwd welke restaurants ik heb bezocht? Check mijn lijstje en vink ze allemaal af wanneer je gaat. 

 

Dulce de leche

Je kunt Valencia niet verlaten zonder naar Dulce de leche te zijn geweest. En geloof me, dat wil je ook niet. Wanneer je bij een van alle locaties binnenkomt, weet je niet wat je ziet en wat je moet kiezen. Eigenlijk verschrikkelijk voor een twijfelaar als mij.
Er staat een super lange toonbank, met daarin honderden soorten broodjes en vooral taartjes en die zien er stuk voor stuk verrukkelijk uit. Voor ontbijt of lunch (of een paar taartjes/cakes) zou ik hier zeker een bezoekje aan brengen. Thank me later!

La mas Bonita

Deze hotspot is midden in het centrum en aan het strand te vinden. Het ontbijt en de lunch zeer waarschijnlijk ook, zijn hier super. Fan van avocadotoast, yoghurtbowls, pannenkoeken, smoothies, french toast etc.? Dan is dit de ontbijtlocatie voor jou.

Bluebell coffee

Dit is een super schattig, klein restaurantje in het centrum. Je ontbijt hier in een smal binnentuintje waar maar 4 tafeltjes staan en dat voelt zo knus en gezellig. De ontbijtjes bestaan ook weer uit yoghurt, toast, pannenkoeken etc. Dingen waar ik echt blij van kan worden op vakantie.

El Almacen

Wanneer je in Spanje bent, hoort een avondje (of meerdere) tapas er natuurlijk ook bij. Geloof me, bij El Almacen eet je echt alleen maar lekkere, beetje luxere, tapas en het is niet eens zo duur. Ik droom nu nog steeds af en toe weg van de bao buns daar. Wow, wat waren die lekker.
De binnentuin waar je in zit, maakt je hele avond compleet. Het is zo knus, gezellig en super leuk aangekleed. Echt een aanrader!

La Salita

Naast alle lekkere restaurants met tapas, pasta en sushi, vind ik uiteten gaan in een sterrenrestaurant echt ge-wel-dig. De manier hoe je wordt bediend, de verschillende gangen die je krijgt, de locatie, de luxe en de vele bonbons die je krijgt bij het bestellen van een kopje koffie, word ik echt gelukkig van. Als jij hier ook een liefhebber van bent, stuur ik je bij deze naar La Salita. Kies alsjeblieft het 15 gangen menu. Alle gerechten waren zo lekker en met zoveel liefde bereid. De wijn werd geschonken door een Nederlander, die af en toe even langs kwam om te vragen of wij nog tevreden waren. ‘JA’!!
Het is natuurlijk wel iets duurder dan normaal, maar dat vind ik het 100% waard.

San Tommaso

Voor een lekkere Italiaanse avond ga je naar San Tommaso. Een gezellig restaurant in het centrum waar reserveren wel een pré is. In die rij met wachtende mensen wil je niet staan..
Wanneer je de kaart ziet, word je een beetje overrompeld en wil je veel te veel bestellen. Heerlijke voorgerechten, een eindeloze pastakaart, ontzettend veel pizza’s en nog een hele lijst met desserts. De pastaborden zijn 2 keer zo groot als normaal en het is dus niet gek als je je bord niet helemaal op krijgt. De tiramisu en cheesecake waren net zo groot. Ik lust veel, maar dit kreeg ik niet op.

Cafe de las horas

Iedere stad heeft wel iets wat je daar moet proeven of proberen. In Valencia is dat Agua di Valencia en die maken ze bij Cafe de las horas het allerlekkerste. Geniet in het zijstraatje van de cocktail, met daarbij een heerlijke kaas en vleeswaren plank. Naast ‘het’ drankje, hebben ze hier ook een grote cocktailkaart. Genoeg om je een middagje vol te drinken.

Marina Restaurant

Bij Valencia hoort natuurlijk ook een dagje Marina Beachclub. Een prachtige plek waar je een dagje kunt zonnen en zwemmen. Tussendoor kun je lunchen bij Marina Restaurant, wat ernaast zit. Ook hier hebben ze een hele grote kaart en echt álles is lekker. Wij kozen voor twee sushirollen, die echt niet normaal zo geweldig waren, gyoza’s, een frisse salade en broodjes. Echt heerlijk, zo even tussen het zonnen en zwemmen door.

 

Naar onderstaande restaurants ben ik nog niet geweest, maar deze staan op mijn lijstje!

Kaikaya

Voltereta

Santa Rita Valencia

Living Bakkali

Rompiendo cocos

Malila coffee & restaurant

Le petit brioche

Boa beach Valencia

Brunch corner Valencia

Almalibre acai house

Tinobu healthy food en coffee

Cowi

Gran Martinez

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies