Udon noedels pistache pesto met gefrituurde sjalot en burrata

4 juni 2024

Udon noedels pistache pesto met gefrituurde sjalot en burrata

Ja hoor… Dit is weer zo’n knaller als je het mij vraagt!!!

Alles met pistache pesto is naar mijn mening fantastisch, maar deze noedels zijn zó lekker. De combinatie van de gefrituurde sjalotjes met burrata en pistache is fantástisch!!

Dit bordje staat echt binnen no-time op tafel en iedereen kan dit recept maken. Ook jij, als je net als ik 4 jaar geleden nog niet zoveel kan.

Udon noedels doen het bij mij altijd goed. Ik vind deze véél lekkerder dan de normale noedels. Één probleempje: ik eet er altijd zoveel van en heb altijd buikpijn na het eten. Gewoon omdat ik niet kan stoppen. Maarja, dat is een probleem van mezelf, waar alleen ik iets aan kan doen.

Wil jij dit recept maken? Vergeet ‘m dan vooral niet te liken en op te slaan (vierkantje rechtsonder). Als je dit blijft doen, blijf je mijn recepten zien en blijf ik in jouw algoritme.

2 personen

Duur: 30 minuten

Udon noedels pistache pesto met gefrituurde sjalot en burrata

Ingrediënten

• 3 grote sjalotten

• 2 teentjes knoflook

• 4 eetlepels pistache pesto

• 250 ml kookroom of kookzuivel

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1/2 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• Handje pistachenootjes gepeld en ongezouten

• +- 10-15 cherrytomaatjes

• 400 gram Amoy straight to wok udon noedels

• 1 stracciatella burrata

• Olijfolie

Bereiding

• Verdeel de tomaatjes over een bakplaat met bakpapier en zet deze voor zo’n 15 minuten op 180 graden in de oven, of totdat ze gepoft zijn.

• Snijd 2 sjalotten in halve ringen. Laat een laag olie goed heet worden in een pan en frituur de sjalotjes hierin. Zijn ze donkerbruin en krokant? Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op een bakje met keukenpapier.

• Snijd de knoflook en 1 sjalot fijn en bak in een aparte pan met olijfolie. Voeg hier na 2 minuten de pistache pesto en kookroom aan toe en roer goed door elkaar.

• Strooi peper, zout, Italiaanse kruiden en paprikapoeder over de pan met saus. Voeg nu de udon noedels toe en roer goed door elkaar. Zorg dat de saus en noedels goed gebonden zijn.

• Schep de noedels op je bord en verdeel de tomaatjes, burrata en gefrituurde sjalotjes erover. Garneer met fijngehakte pistachenootjes.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies