Dit is weer zo’n recept waar veel mensen blij van worden. Het maakt niet uit welke saus je eraan toevoegt, maar ik hou enorm van noedels.
In Bali at ik veel nasi goreng, maar ook veel mie goreng en dat lijkt op noedels. Van dat soort bordjes kreeg ik gewoon nooit genoeg. Reden genoeg om nog 100x naar Azië te gaan.
Zelf heb ik al meerdere soorten noedels gemaakt. De noedelsoort verschilt ook vaak, maar udon is mijn favoriet. Ik vind deze zó lekker!!!!
Je zou hier eventueel nog wat kip of vis aan toe kunnen voegen, maar deze is vegetarisch.
2 personen
Duur: 30 minuten
Udon noedels met groente
Ingrediënten
- Pakje Udon noedels
- 1 rode paprika
- 1 stukje gember
- 1 teentje knoflook
- 1 gele ui
- 1 courgette
- Zakje sperziebonen
- Zakje peen julienne
- 4 el sojasaus
- 4 el oestersaus
- Grote el honing
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Handje cashewnoten
- Scheutje olijfolie
- *Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Snijd de paprika, gember, knoflook, ui en courgette fijn.
- Bak deze in een pan met wat olijfolie en voeg ook de sperziebonen en peen julienne toe.
- Na een aantal minuten voeg je de Udon noedels toe, samen met de paprikapoeder, peper en zout.
- Meng de sojasaus, oestersaus en honing samen in een bakje.
- Voeg deze toe aan de pan, samen met de cashewnoten. Roer alles goed door elkaar.
- Verdeel de noedels over de borden en garneer met peterselie.
- Bekijk hier de video!