Turks brood pulled chicken piri piri

22 juli 2022

Turks brood pulled chicken piri piri

Deze broodjes zijn eigenljjk een optelsom van lekkere ingrediënten samen op een broodje.

Pulled chicken is namelijk iets dat ik echt iedere dag kan eten, Turks brood is geweldig en deze groenten en piri piri saus ook!

En oja, die bosui eroverheen is ook geweldig! Ik denk dat ik het overal op gebruik, maar dit is ook echt dat ene ingrediënt dat ik áltijd thuis heb. Misschien best gek, maar ik vind het zo lekker en eet het ook bij m’n groenten.

Deze gevulde broodjes zijn perfect voor de lunch of lekkere trek op zondag, maar kunnen ook makkelijk ‘s avonds als makkelijk diner. Hij is nameijk gewoon gevuld met groenten. Perfect!

Ik denk eerlijk gezegd dat echt ieder mens deze broodjes lust. Echt het proberen waard dus!

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 turkse broodjes

• 2 kipfilets

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 1,5 theelepel Italiaanse kruiden

• 2 eetlepels piri piri saus + extra voor garnering

• 1 prei

• 4 champignons

• 1 rode paprika

• 3/4 gele ui

• 1 teen knoflook

• Peper en zout

• 1 bosui

Bereiding

• Breng een pan met water aan de kook en kook hier de kipfilet zo’n 15 min in. Leg de kip vervolgens op een snijplank en trek deze met twee vorken uit elkaar.

• Snijd de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de paprika en champignons in reepjes en de prei in ringen. Bak dit in een pan met olijfolie.

• Voeg na ongeveer 4 minuten de pulled chicken toe.

• Strooi er wat peper en zout, de paprikapoeder en Italiaanse kruiden over en voeg de 2 eetlepels piri piri saus toe. Roer alles goed door elkaar.

• Verwarm de oven voor op 180 graden.

• Haal met een mes de binnenkant van het brood eruit, zodat er een kuiltje ontstaat waar de kip en groenten in kan.

• Schep in alle broodjes een klein beetje piri piri en smeer dit uit. Schep vervolgens de groenten erin en zet de broodjes voor zo’n 10 minuten in de oven.

• Garneer de broodjes met fijngesneden bosui, een klein beetje piri piri en wat extra paprikapoeder en Italiaanse kruiden.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies