Ik denk dat heel veel mensen het met mij eens zijn, als ik zeg dat de tunacado bij Joe and the juice fantastisch is. Laatst had ik hem net voordat ik het vliegtuig instapte en dat was de perfecte afsluiter van m’n vakantie. Het is zo’n simpel broodje, maar hij is echt niet normaal zó lekker.
Zelf wilde ik er natuurlijk ook een maken en dat is gelukt. Hij is natuurlijk niet precies hetzelfde, want ik kon geen bruine chiabatta’s vinden, maar hij lijkt er wel op. Terwijl ik dit typ, heb ik weer opnieuw trek in dit broodje.
Wanneer je naar Denemarken gaat, zul je trouwens versteld staan van hoeveel Joe and the juice ketens er zijn. Het komt daar vandaan, maar je wordt er echt door achtervolgt.
1-2 personen
Duur: 20 minuten
Tunacado a la Joe and the juice
Ingrediënten
• 2 chiabatta’s
• +- 150 gr tonijn in blik op oliebasis
• 2 eetlepels mayonaise
• 2 eetlepels Griekse yoghurt
• 1 eetlepel kappertjes
• 1 grote theelepel ketchup
• 1 theelepel citroensap
• Peper en zout
• 1 vleestomaat
• 2 grote eetlepels groene pesto
• 1 avocado
Bereiding
• Leg de twee chiabatta’s onder een panini grill, totdat ze plat zijn.
• Verwarm ze vervolgens nog zo’n 7 minuten in de oven op 220 graden.
• Snijd de broodjes in de lengte door de helft en smeer 1 helft in met groene pesto.
• Snijd de tomaat en avocado in plakjes.
• Laat de tonijn goed uitlekken en meng dit vervolgens met de mayonaise, ketchup, Griekse yoghurt, peper en zout, citroensap en kappertjes in een bakje. Roer door elkaar totdat je een lekkere tonijnsalade hebt.
• Smeer de tonijnsalade over de pesto en verdeel daarover de plakjes avocado en tomaat. Leg de andere helft van het broodje erop en enjoy!