Ik hou enorm van tonijn. Of dat rauw, gegrild of gebakken is, maakt voor mij niet uit.
De tuna melt taco’s vond ik echt meer dan geweldig. Dat is een recept waar ik nog dagelijks aan terugdenk. Vandaar deze tuna melt wrap. net iets anders, maar ook weer zo lekker.
Deze wraps zijn warm en koud te eten. Je kan ze ook makkelijk meenemen als lunch naar school of werk bijvoorbeeld. Óf voor een picknick!
De wraps zijn super makkelijk en snel te maken.
2 wraps
Duur: 15 minuten
Tuna melt wrap
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op waterbasis (150 gr)
- 2 eetlepels mais uit blik
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- Peper en zout
- 2 handjes geraspte kaas (+- 6 eetlepels)
- 2 tortilla wraps (medium)
- Snuf paprikapoeder
Bereiding
- Laat de tonijn uitlekken en meng het vervolgens met de mais, kappetjes, citroensap, mosterd, yoghurt, peper en zout. Roer door elkaar totdat een lekkere tonijnsalade ontstaat.
- Strooi een handje geraspte kaas in het midden van de wraps en schep de tonijnsalade erop.
- Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen over de vulling. Vouw daarna de kant die naar je toe ligt over de zijkanten en rol door tot een gesloten pakketje ontstaat.
- Verhit een droge pan op middelhoog vuur zonder olie en bak de wraps aan alle kanten goudbruin. Blijf erbij om aanbranden te voorkomen.
- Strooi wat extra kaas en een vleugje paprikapoeder over de wraps voor een mooie garnering.
- Bekijk hier de video!