Oké, dit zijn de lekkerste taco’s ooit. Dit wordt denk ik nooit meer overtroffen, ook al zijn de caesar salad taco’s en gamba curry taco’s ook geweldig! 😉
Tijdens het maken van dit recept had ik echt niet verwacht dat dit zo goed zou uitpakken. Ik denk dat ik dit iedere dag, de rest van m’n leven zou kunnen eten. Wauw, wauw, wauw!
Dit is overigens ook een super makkelijk recept. Je maakt de tonijnsalade, smeert de taco er mee in en je maakt het even af. Kind kan de was doen!
3 taco’s
Duur: 30 minuten
Tuna melt taco’s
Ingrediënten
- 3 mini tortilla wraps
- 150 gram John West tonijn uit bik (op oliebasis)
- 1 grote eetlepel Oliehoorn fritessaus
- 1 grote eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel Franse mosterd
- Kleine eetlepel ketchup
- Snuf cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 50 gram jong belegen geraspte kaas
- Peper en zout
- 1 bosui
- 3 eetlepels groene pesto
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 eetlepels kappertjes
- 6 cherrytomaatjes
Bereiding
- Maak de tonijnsalade door de tonijn, fritessaus, yoghurt, mosterd, ketchup, cayennepeper, paprikapoeder, het sap van een halve citroen, peper en zout te mengen in een kom. Voeg als laatste de kappertjes toe.
- Leg de tortilla wraps op een bakplaat met bakpapier en smeer deze allemaal in met tonijnsalade.
- Garneer de wraps met geraspte kaas en zet de taco’s nu voor zo’n 13-15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
- Prak de avocado met peper, zout en het sap van de andere helft van de citroen in een kom.
- Garneer de taco’s met wat groene pesto, guacamole (geprakte avocado mengsel), fijngesneden bosui en tomaatjes.
- Bekijk hier de video!