Dit is echt een heerlijke combinatie en zó’n leuke snack om te serveren. De grootte van zo’n aardappelrondje is namelijk echt perfect. Niet als je er 5 op hebt, want aardappel vult wel, maar als je het bij 1 of 2 houdt: perfect.
Tuna melt is eigenlijk heel snel te maken. Je mengt wat ingrediënten voor de tonijnsalade en schept t dit keer op het aardappelrondje. Even in de oven en je bent klaar.
Oja: wel met wat geraspte kaas erover natuurlijk!!!
Heb jij een ander recept voor tonijnsalade? Die kan je uiteraard ook gebruiken voor dit hapje!
5 hapjes
Duur: 20 minuten
Tuna melt rösti
Ingrediënten
- 5 rösti naturel
- 150 gram tonijn uit blik op waterbasis
- 1 eetlepel friteslijn
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- Peper en zout
- 1 theelepel Franse mosterd
- Snuf paprikapoeder
- Snuf Italiaanse kruiden
- 1 bosui
- Kaas om te raspen (ik gebruikte nu Beemster Graskaas. Andere kaas is ook mogelijk)
- Sriracha mayonaise
Bereiding
- Laat de tonijn even uitlekken en meng dan met friteslijn, Griekse yoghurt, mosterd, peper, zout en citroensap in een kommetje. Roer goed door elkaar.
- Snijd de bosui fijn en voeg de helft hiervan toe aan de kom. Strooi er ook paprikapoeder en Italiaanse kruiden over.
- Verdeel de rösti’s over een bakplaat met bakpapier en verdeel de tonijnsalade erover.
- Rasp flink wat kaas over de rondjes en zet deze nu voor zo’n 13-15 minuten op 180 graden in de oven.
- Garneer de rondjes met sriracha mayonaise en eventueel wat extra bosui naar wens.