Tuna melt rösti

21 juni 2025

Tuna melt rösti

Dit is echt een heerlijke combinatie en zó’n leuke snack om te serveren. De grootte van zo’n aardappelrondje is namelijk echt perfect. Niet als je er 5 op hebt, want aardappel vult wel, maar als je het bij 1 of 2 houdt: perfect.

Tuna melt is eigenlijk heel snel te maken. Je mengt wat ingrediënten voor de tonijnsalade en schept t dit keer op het aardappelrondje. Even in de oven en je bent klaar. 

Oja: wel met wat geraspte kaas erover natuurlijk!!!

Heb jij een ander recept voor tonijnsalade? Die kan je uiteraard ook gebruiken voor dit hapje!

5 hapjes

Duur: 20 minuten

Tuna melt rösti

Ingrediënten

  • 5 rösti naturel
  • 150 gram tonijn uit blik op waterbasis
  • 1 eetlepel friteslijn
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • Peper en zout
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • 1 bosui
  • Kaas om te raspen (ik gebruikte nu Beemster Graskaas. Andere kaas is ook mogelijk)
  • Sriracha mayonaise

Bereiding

  • Laat de tonijn even uitlekken en meng dan met friteslijn, Griekse yoghurt, mosterd, peper, zout en citroensap in een kommetje. Roer goed door elkaar.
  • Snijd de bosui fijn en voeg de helft hiervan toe aan de kom. Strooi er ook paprikapoeder en Italiaanse kruiden over. 
  • Verdeel de rösti’s over een bakplaat met bakpapier en verdeel de tonijnsalade erover.
  • Rasp flink wat kaas over de rondjes en zet deze nu voor zo’n 13-15 minuten op 180 graden in de oven. 
  • Garneer de rondjes met sriracha mayonaise en eventueel wat extra bosui naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Mango Bastogne tiramisu
Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Cookies