Tulband met banketbakkersroom

19 december 2021

Tulband met banketbakkersroom

Als er iéts feestelijk overkomt, is het wel een tulband voor mij. Ieder jaar staat hij met de kerstdagen weer op tafel en overal zie je nieuwe recepten voorbij komen.

Deze tulband met banketbakkersroom vanbinnen was echt zó lekker. Totaal wat anders dan je gewend bent.

Ook maakte ik scroppino. Deze kun je als frosting over de tulband heen schenken, mocht je het allemaal iets feestelijker willen maken. Dat is trouwens absoluut niet nodig, want de smaak van de cake alleen al is héél goed.

1 tulband

Ingrediënten

• 3 eieren

• 170 gr boter (kamertemperatuur)

• 150 gr suiker

• 2 theelepels vanille aroma

• Rasp van 1/2 citroen

• Sap van 1/2 citroen

• 110 gr zelfrijzend bakmeel

• 80 gr bloem

• 1 zakje banketbakkersroom AH (zelf maken kan natuurlijk ook. Ik koos dit keer voor gemak)

• Mespunt zout

Scroppino

• 75 ml vodka

• 100 ml prosecco

• 500 ml citroen sorbet ijs

• 100 gr poedersuiker om te binden

• Doe de boter, suiker en het zout samen in een kom en mix goed door elkaar met een mixer.

Bereiding

• Rasp de citroen over de kom en knijp vervolgens het sap erin. Voeg nu ook de vanille aroma toe en blijf mixen.

• Voeg één voor één de eieren toe en blijf tussendoor mixen.

• Voeg nu het bakmeel en de bloem toe en roer dit erdoor met een spatel.

• Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking of zoals je recept zegt.

• Smeer de tulband vorm in met boter en spuit er eventueel nog wat bakspray in.

• Schep de helft van de tulbandmix in de vorm. Schep daarop alle banketbakkersroom en daarop de rest van de tulbandmix.

• Zet de vorm voor ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

• Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als hij het schoon uit komt is het goed.

• Mix eventuuel voor de scroppino alle ingrediënten samen in een kom. Zet hem even terug in de vriezer en schenk deze over de warme plak cake.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies