Truffelpasta met parmaham en broodkruim

13 januari 2022

Truffelpasta met parmaham en broodkruim

Een pasta die bij heel veel mensen in de smaak valt (bij mij ook trouwens) en je op iedere menukaart steeds weer terug ziet: truffelpasta.

Toch zie je in veel restaurants een truffelpasta waar verder niet veel aan gedaan wordt. Een met alleen kaas en truffel bijvoorbeeld. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat dat vies is, want m’n bord lik ik nog netaan niet schoon, maar toch. Ik houd er wel van als er iets meer bite in zit.

TADAA! Deze truffelpasta heeft dat gewoon. Hij is romig, gevuld met champignons, er ligt wat spinazie onder (rucola mag ook) en hij is afgetopt met krokant broodkruim. Hoe lekker wil je het hebben?!

2 personen

Ingrediënten

• Spaghetti (Hoeveel je zelf op lust)

• 4 grote theelepels truffeltapenade

• Truffelolie (anders normale olijfolie)

• 8 kleine plakjes parmaham of 6 grotere

• 2 bruine broodjes

• 8 champignons

• 2 grote eetlepels creme fraiche

• Peper en zout

• 2 handjes spinazie

Bereiding

• Snijd de champignons in partjes en bak deze in een pan met olijfolie of truffelolie.

• Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout.

• Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak kruimels van het brood en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel het met olijfolie en zet de schaal voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven.

• Wanneer de kruimes donker en krokant worden, zijn ze klaar.

• Voeg de spaghetti toe aan de pan met champignons en voeg vervolgens de truffeltapenade en peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

• Voeg nu de creme fraiche toe aan de pan en schenk nog wat truffelolie bij. Roer alles goed door elkaar, zodat er een romige pasta ontstaat.

• Verdeel de spinazie over je bord en schep hier de pasta op.

• Maak rolletjes van de plakjes parmaham en verdeel deze ook over de bord.

• Garneer eventueel met wat parmezaanse kaas naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies