Dit recept is ZO lekker!
‘Wat is nou eigenlijk het verschil tussen orzo en risotto, Lucia?’ Nou; voor risotto heb je veel geduld nodig en dat duurt best lang om te maken en orzo is juist super snel klaar. Ik ben echt fan van risotto, begrijp mij niet verkeerd, maar orzo is echt geweldig!
De combinatie van al deze ingrediënten is top. Ik wilde iets bedenken wat veel mensen lekker vinden en wat denk je: dat is truffel met carpaccio. Na het delen van dit gerecht ontplofte mijn Instagram dm ook gelijk.
2 personen
Duur: 20 minuten
Truffel orzo met carpaccio
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 400 ml kippenbouillon/Kippenfond
- 200 ml kookroom
- 100 ml water
- 3 eetlepels truffeltapenade
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 8 plakjes carpaccio
- 3 takjes tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 2 eetlepels strooikaas + extra voor garnering
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn. Bak in een grote pan met olijfolie.
- Schenk na 3 minuten de kippenbouillon en kookroom erbij en voeg dan de peper, zout, truffeltapenade, tijm (alleen de blaadjes) en paprikapoeder toe.
- Voeg de orzo en 100 ml water toe aan de pan en laat alles pruttelen. Op de verpakking staat hoelang de orzo moet koken. Blijf wel roeren in de pan, zodat de orzo niet aanbrandt.
- Voeg de kaas toe aan de pan, roer door elkaar en schep de orzo op de borden.
- Garneer met carpaccio, wat extra kaas en pijnboompitten.