TRUFFEL HASSELBACK AARDAPPEL
Jullie gaven massaal aan ook bijgerechten te willen zien. Gebakken aardappeltjes of een bakje patat is natuurlijk altijd goed, maar wat dacht je van deze truffel hasselback aardappel!?
Ze zijn heel simpel om te maken, maar ze hebben alleen even wat tijd nodig in de oven.
Mocht je niet van truffel houden, dan kun je dat ook weglaten uit dit recept. Dan zou ik een teentje knoflook persen en toevoegen voor extra smaak.
Dit soort aardappeltjes mogen van mij altijd geserveerd worden tijdens een etentje. Hmmmm…
3 personen
Duur: 40 minuten
Truffel hasselback aardappel
Ingrediënten
• 3 aardappelen
• 2 theelepels truffeltapenade
• 4 eetlepels olijfolie (of truffelolie voor extra truffelsmaak)
• 3 takjes tijm
• Peper en zout
• Snuf paprikapoeder
• Strooikaas of geraspte kaas
• 1 eetlepel peterselie
Bereiding
• Boen de aardappelen en snijd de aardappel in plakjes, maar snijd net niet helemaal door, zodat de aardappel wel één blijft.
• Meng de olijfolie met truffeltapenade, peper, zout, paprikapoeder, tijm (blaadjes) en fijngehakte peterselie. Smeer de aardappelen hier goed mee in en zorg dat het mengsel ook tussen de aardappel zit.
• Strooi lekker wat kaas over de aardappel en zet deze voor zo’n 35 à 40 minuten op 200 graden in de oven. Check even of de aardappel goed gaar is.