Traybake met krieltjes, kip, groenten en truffel

10 augustus 2021

Traybake met krieltjes, kip, groenten en truffel

Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd wat mijn lievelingseten was, had ik met volle overtuiging krieltjes met kip gezegd. Iedere week was ik weer zó blij als ik dit at. Lekker veel saus erbij natuurlijk.
Tegenwoordig eet ik het eigenlijk nooit meer en ik heb geen flauw idee waarom niet. Het is gewoon zo lekker.
Deze keer een recept zonder ketchup, mayonaise en satésaus, maar een met veel groenten, kruiden en truffeltapenade. Wat een super maaltijd.
2 personen
Ingrediënten
  • 1 zak voorgekookte krieltjes
  • +- 5 theelepels truffeltapenade
  • 1 kipfilet p.p.
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • Paar takjes tijm
  • Paar takjes rozemarijn
  • +- 5 grote kastanje champignons
  • +- 250 Italiaanse stoofmix (courgette, paprika, prei, broccoli)
  • 1 rode ui
  • 100 gr spekjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  • Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de kip in stukjes, de champignons in plakjes. De ui in ringen en de andere groenten eventueel fijn (ik kocht deze al fijngesneden). Verspreid alles behalve de kip over de schaal met krieltjes.
  • Strooi wat italiaanse kruiden over de krieltjes en groenten en verspreid wat takjes tijm en rozemarijn over de schaal.
  • Schep nu ongeveer 2/3 theelepels truffeltapenade over de schaal en roer alles even kort door elkaar. Besprenkel de schaal met olijfolie en peper en zout en zet deze voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Zet hem daarna nog 5 minuten op grilstand. Bak anders nog 5 minuten op normale stand door en zet hem iets hoger.
  • Roer de kip door de kipkruiden en 2-3 theelepels truffeltapenade en bak deze samen met de spekjes in een pan met olijfolie.
  • Wanneer de ovenschaal en kip klaar zijn, schep je de kip en spekjes over de schaal en zo serveer je hem.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies