Toscaanse parelcouscous

28 februari 2024

Toscaanse parelcouscous

Het klinkt lekker, ziet er naar mijn mening heerlijk uit en ís ook mega lekker.

Het lijkt wel alsof alle Toscaanse recepten heerlijk zijn. Ik maakte al eens eerder een toscaanse pasta met coquilles en gamba’s, Toscaanse kip en Toscaanse gehaktballetjes. Terwijl ik erover typ, krijg ik er trek in…

Recepten met parelcouscous zie ik te weinig voorbijkomen en zelf maak ik het te weinig. Het is namelijk simpel en ik vind het echt súper lekker.

2 personen

Duur: 30 minuten

Toscaanse parelcouscous

Ingrediënten

• 250 gr parelcouscous

• 1 sjalot

• 1 teen knoflook

• 8 kastanjechampignons

• 10 cherrytomaatjes

• 200 gr zongedroogde tomaten op oliebasis

• 6 eetlepels olie uit pot zongedroogde tomaten

• 200 gr kipfilet

• Snuf kipkruiden

• Peper en zout

• 150 ml droge witte wijn

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 4 eetlepels ketjap manis

• 250 ml kookzuivel

• 3 eetlepels strooikaas

• 2 grote handjes rucola

Bereiding

• Kook de parelcouscous zols aangegeven op de verpakking.

• Snijd 1 sjalot en 1 teen knoflook fijn en de tomaatjes en champignons in plakjes. Bak in een pan met olijfolie.

• Snijd de kip in stukjes en bak met peper, zout en kipkruiden in een aparte pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten de ketjap manis toe.

• Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg toe aan de pan met knoflook en ui etc. Voeg daarna ook de olie ervan toe.

• Voeg de witte wijn toe en strooi paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden over de groenten. Laat de wijn even verdampen in de pan, totdat het een stuk minder vochtig is geworden.

• Schenk na een paar minuten de kookzuivel bij de groenten en voeg de strooikaas toe.

• Voeg nu de parelcouscous toe en de handjes rucola. Roer alles heel goed door elkaar en schep op de borden. Garneer met de stukjes kip.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies