Een lekker kipfiletje kan nooit geen kwaad. Vroeger had ik het vaak bij m’n groenten. Gewoon met peper en zout, maar daar moest dan wat saus bij, want anders was het echt veel te droog.
Dit is een pan met Toscaanse kip en het was eigenlijk nog lekkerder dan ik had verwacht. Of dat komt omdat ik verliefd ben op Toscane, of door de smaak die de zongedroogde tomaatjes en kruiden eraan geven, weet ik niet haha.
Het makkelijke aan dit gerecht, is dat het in 1 pan bereid wordt. Weinig afwas én een heerlijke maaltijd dus. En oja, het is nog snel klaar ook.
Zelf at ik deze pan (ja, ik at deze pan hélemaal leeg in m’n eentje) met wat gebakken aardappeltjes. Dat kan natuurlijk nooit geen kwaad. Zorg ervoor dat je niet net als mij een hele zak gebakken aardappeltjes bakt, want geloof me, die eet je ook gewoon op.
1 pan
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 2 handjes rucola (spinazie kan ook)
- 5 cherrytomaten
- 5 grote zongedroogde tomaten + 2 eetlepels olie ervan
- 200 ml kookzuivel
- Peper en zout
- 5 champignons
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Scheut witte wijn
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- Peterselie
- 1 eetlepel geraspte kaas
Bereiding
- Snijd de kipfilet in tweeën en bak deze met wat peper en zout om en om in een pan met olijfolie. Bak deze ongeveer 4 minuten aan iedere kant en haal de filets er dan uit.
- Snijd de knoflook en ui fijn en bak dit in diezelfde pan.
- Snijd de champignons in plakjes, de cherrytomaatjes in tweeën en de zongedroogde tomaten een klein beetje fijner. Bak deze mee in de pan.
- Schenk de wijn erbij en laat het er heel even intrekken.
- Schenk na ongeveer 3 minuten de kookzuivel bij de pan en voeg de olie van de zongedroogde tomaten, rucola, de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en nog wat peper en zout toe. Roer alles goed door en voeg ongeveer 1 eetlepel geraspte kaas toe.
- Voeg de kipfilets weer toe aan de pan en laat alles nog even pruttelen. Dit duurt ongeveer nog 8 tot 10 minuten.
- Serveer de kip met wat gebakken aardappeltjes