‼️ Deze salade moét je maken/proberen‼️
Oke, dat gezegd hebbende: ook al hou je niet van salades, dit is gewoon een súper maaltijd en heeft bijna niks meer met een salade te maken. Zó lekker en zó goed gevuld.
Het is een goedgevulde tonijnsalade met onder andere wat groene asperges, gebakken- en bosuitjes en een Japanse dressing.
1 persoon
Ingrediënten
- 1 tonijnsteak
- Furikake kruiden
- Romana sla (andere sla is natuurlijk ook goed)
- 5 groene asperges
- Gebakken uitjes
- Bosui
- 1 gekookt ei
- Handje sojabonen
- +- 6 radijsjes
Voor de dressing:
- 3 eetlepels sojasaus (ik gebruikte umami, normale kan ook!)
- Scheut teriyakisaus
- 2-3 eetlepels ketjapsaus
- Paar sesamzaadjes
Bereiding
- Bak de groene asperges met peper en zout in een pan met olijfolie.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en laat deze even weken in een bakje warm water.
- Kook ondertussen je ei.
- Bestrooi de tonijnsteak aan twee kanten met peper en zout en met furikake kruiden. Bak deze vervolgens in een pan met olijfolie net als een biefstukje. Ik had een dikke steak en bakte hem zo’n 2 minuten aan iedere kant. Je kunt zelf van binnen even checken of hij goed is.
- Roer alle ingrediënten voor de dressing samen in een bakje.
Meng alvast een deel van de dressing met de sla en leg dit op je bord. - Snijd de tonijn in plakken, de asperges in drieën en je ei in vieren. Verdeel dit met de radijsjes en de sojabonen over je bord.
- Strooi hier nog wat gebakken uitjes en gesneden bosui overheen en giet nog wat dressing over de salade.