Tonijn-zeewier amuse

17 december 2024

Tonijn-zeewier amuse

Er wordt altijd gedacht aan een voor-, hoofd- en nagerecht tijdens een zelfgemaakt etentje, maar een amuse wordt vaak vergeten. Zo jammer, want dat vind ik altijd zo lekker en smaakvol.

Toen ik een paar dagen in Praag was (2020), kreeg ik bij ieder restaurant een amuse van het huis. Dat vond ik zo leuk. Het is een kleine moeite om het te geven, maar steeds zeiden wij tegen elkaar: “Dit is nou écht leuk!”

Deze amuse staat binnen 5 minuten op tafel en ik weet zeker dat 9 van de 10 mensen dit lusten!

6 amuses

Duur: 10 minuten

Tonijn-zeewier amuse

Ingrediënten

  • Stuk verse tonijn (150 gram)
  • 3 eetlepels Teriyakisaus
  • 1 grote eetlepel furikake kruiden
  • 1 bosui
  • 2 snoepkomkommers
  • 100 gram zeewiersalade

Bereiding

  • Snijd de tonijn helemaal fijn en meng deze met Teriyakisaus en Furikake.
  • Beleg de lepels met een laagje zeewier en daar bovenop de tonijn.
  • Top af met de fijngesneden bosui en stukjes komkommer.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Marrakech (restaurants)
Aziatische kip met groenten en rijst
Restaurants in Utrecht
Eiwitrijke cottage cheese pannenkoeken
Cookies