Tonijn in romige ketjapsaus

24 juli 2021

Tonijn in romige ketjapsaus

Lekker eten hoeft niet altijd moeilijk te zijn en lang te duren. Dat bewijst dit recept zeker.
Op zaterdagochtend ga ik altijd langs de markt om boodschappen te halen en wanneer ik dan thuiskom duurt het vaak nog heel lang voordat mijn eten op tafel staat. Eigen schuld, want ik kies het eten zelf uit en wil op zaterdag iets lekkers eten.
Dit recept stond dus gewoon heel snel op tafel en kan iedereen maken. Win win!
Het is tonijn in een romige ketjapsaus op een bedje van groenten en rijst geworden.
1 persoon
Ingrediënten
  • Rijst (hoeveel je zelf wilt)
  • +- 150 gr tonijn
  • Handje cashewnootjes
  • Furikake kruiden (hoeft niet per se, anders gewoon peper en zout)
  • Handje gebakken uitjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 zak Italiaanse groenten
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1/2 rode ui
  • Allesbinder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Knoflookpoeder
  • 200 ml water
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • Sesamzaadjes
  • Kroepoek
Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan met olijfolie.
  • Voeg hier de ketjap en ketchup aan toe en roer even goed door.
  • Voeg vervolgens het water, het bouillonblokje, de suiker en een beetje knoflookpoeder toe en roer alles weer goed door elkaar. Laat het op middelhoog vuur even pruttelen.
  • Na ongeveer 2 minuten voeg je nog wat allesbinder toe en laat je het weer pruttelen. Roer afentoe even door de pan. De saus is klaar als hij een beetje dikker is geworden.
  • Bak in een andere pan de groenten.
  • Snijd de tonijn in blokjes en bestrooi deze met furikake kruiden of peper en zout. Bak deze heel kort mee in de pan met groenten. Als hij aan alle kanten dichtgeschroeid is, is het goed.
  • Voeg de tonijnblokjes samen met wat cashewnootjes en sesamzaadjes toe aan de saus en roer door elkaar.
  • Leg de rijst op je bord met daarop de groenten en daarop de tonijn in saus. Garneer dit met wat gebakken uitjes en gesneden bosui en schep nog lekker wat saus erbij.
  • Tip: bewaar wat saus naast je bord, daar kun je de kroepoek in dippen en dat is dus echt geweldig!!

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies