Tomatentartaar met pesto

4 maart 2022

Tomatentartaar met pesto

Een voorgerecht waar ik echt blij van kan worden is een tartaartje. In een restaurant is dat dan meestal steaktartaar of misschien tonijntartaar, maar op vakantie at ik bijvoorbeeld zeebaarstartaar en mango avocado tartaar. Daar kan ik nou echt gelukkig van worden.

Een mango avocado tartaar heb ik thuis al nagemaakt en dat recept kun je ook zeker terugvinden op mijn website (maak hem aub, want het is zó enorm lekker).

Dit keer wilde ik wat anders proberen en maakte ik een tomatentartaar met pesto en buffelmozzarella. Óók lekker!

Het is echt super makkelijk om te maken, niet te groot en helemaal niet machtig, dus het ideale voorgerecht.

Ik at deze tartaartjes binnen no time op en vond het gewoon jammer dat ik er niet nog 3 had.

2 tartaartjes

Ingrediënten

• 2 grote vleestomaten

• 5 blaadjes basilicum

• 3 theelepels groene pesto + 2 kleine theelepels voor garnering

• 1 eetlepel kappertjes

• 1 bol buffelmozzarella

• 1/2 rode ui

• Peper en zout

• Olijfolie

• Balsamico

• 1 eetlepel pijnboompitten

• 1 eetlepel peterselie

• Tuinkers ter garnering

Bereiding

• Snijd de tomaten in kleine blokjes en de rode ui fijn. Doe deze, samen met de kappertjes, 3-4 eetlepels olijfolie, fijngesneden basilicum en peterselie en pijnboompitten ij een kom. Roer met een lepel alles goed door elkaar.

• Voeg wanneer alles door elkaar is gemixt de pesto toe en roer weer door elkaar met een lepel.

• Zet een bakring op je bord en schep een deel van het mengsel erin. Haal de ring voorzichtig naar boven. In de hoop dat hij als torentje rechtop blijft staan. Herhaal dit bij het volgende bord.

• Snijd de buffelmozzarella in 4 plakken en verdeel deze over de 2 tartaartjes.

• Schep de laatste 2 theelepels pesto over de tartaar en garneer het met eventueel nog wat pijnboompitten en tuinkers.

• Maak met de balsamico een rondje om de tartaar en garneer alles met wat peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies