Tomatenrisotto met pulled chicken en broodkruim

5 december 2023

Tomatenrisotto met pulled chicken en broodkruim

TOMATENRISOTTO MET PULLED CHICKEN EN BROODKRUIM

Risotto is echt m’n favoriet en dat kan ik echt iedere dag eten. Ik vind het ook heel makkelijk om te maken en daarom doe ik het ook regelmatig. Dit bordje was weer heerlijk.

De combinatie van risotto met broodkruim en pulled chicken is ook super, maar ik had niet anders verwacht, want alles met pulled chicken is lekker…

Dit bordje zou het ook heel goed doen tijdens de feestdagen, want ik denk zomaar eens dat iedereen dit wel lust. Mocht dat niet zo zijn, dan heb ik nog veel meer risotto recepten op mijn site staan.

2-3 personen

Duur: 40 minuten

Tomatenrisotto met pulled chicken en broodkruim

Ingrediënten

• 250 gr risottorijst

• 700 ml water

• 1 blokje kipbouillon

• 250 gr kipfilet

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 1/2 rode peper óf snufje cayennepeper

• 1 rode paprika

• 7-8 champignons

• 250 ml Heinz tomato fritto

• Scheut ketjap manis

• 3 eetlepels strooikaas

• 120 ml droge witte wijn

• 100 ml kookroom

• 1 of 2 bruine broodjes

Bereiding

• Breng 700 ml water en het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur gelijk daarna laag.

• Snijd de knoflook, ui en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de champignons in partjes en de paprika in reepjes. Bak in een pan met olijfolie of wat boter.

• Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en bak even mee. Schenk als de korrel glazig wordt de wijn erbij en wacht tot de korrel de wijn heeft opgenomen.

• Voeg nu steeds wat bouillon toe aan de pan, totdat de korrel de bouillon steeds heeft opgenomen. Herhaal dit en blijf roeren.

• Kook de kip in een aparte pan met water zo’n 15 minuten en trek deze vervolgens met twee vorken uit elkaar. Bak dan met wat peper, zout en ketjap manis in een andere pan met olijfolie.

• Trek vervolgens 1 of 2 bruine broodjes helemaal uit elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet voor 10-15 min (totdat het krokant wordt) in de oven op 180 graden. Laat het nu even afkoelen en verkruimel de stukjes brood dan volledig met de hand, zodat er echt kruimels ontstaan.

• Voeg nu de tomato fritto toe aan de pan met risotto en voeg hier peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden aan toe. Roer heel goed door elkaar.

• Schenk de kookroom erbij en voeg als laatste de strooikaas toe.

• Schep de risotto op de borden en voeg de pulled chicken en het broodkruim toe.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies