Een heel simpel recept dat er best spectaculair uitziet. Een bol burrata in bladerdeeg. Wat een heerlijk idee was dit.
Iedereen weet natuurlijk dat ik een burrata verslaving heb, maar je moet er soms mee variëren en dat is goed gelukt haha.
Ook gaan jullie weer wat meer vijgen zien, want die zijn eindelijk weer te krijgen en ik vind het echt heerlijk. Ik lust ze los, maar uit de oven, of op een broodje zijn ze ook heerlijk. Dat is dan weer een voordeel aan de herfst. Let op: meer voordelen ga je van mij niet horen!!! 😆
1-2 personen
Duur: 25 minuten
Tomaten/vijgen salade met burrata in bladerdeeg
Ingrediënten
• 1 burrata
• 1,5 plak bladerdeeg uit de vriezer
• +- 15 kleine tomaatjes (gekleurde mix)
• 4 vijgen
• Basilicumblaadjes
• Snuf paprikapoeder
• Snuf italiaanse kruiden
• 4 theelepels groene pesto
• 1 ei
Bereiding
• Laat de plakjes bladerdeeg smelten en rek 1 blaadje goed uit. Leg de burrata in het midden en vouw hem helemaal dicht. Zorg er wel voor det het bladerdeeg aan alle kanten dicht zit. Anders mislukt alles gelijk.
• Maak met het halve plakje de bovenkant dicht, zodat het lijkt alsof de burrata in een soort zakje zit.
• Kluts een ei en smeer het bladerdeeg hier helemaal mee in. Zet deze bol nu voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
• Snijd de tomaatjes allemaal in plakjes en de vijgen in partjes of in plakjes. Verdeel deze over een groot bord. Strooi wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden erover en schrp de pesto er ook over.
• Zet de bol burrata in bladerdeeg in het midden en eet alles samen.