Tomaat-wortelsoep

6 maart 2024

Tomaat-wortelsoep

Een soepje is eigenlijk áltijd goed. Het is lekker als lichte maaltijd met een broodje erbij, maar het is ook een heerlijke lunch. ‘S avonds als je nog trek hebt is het overigens ook een goed idee.

Ik heb al heel wat soepen gemaakt, maar ga er nog véél meer maken. Het is zo lekker makkelijk en vult precies goed (als je niet te veel eet).

In deze soep zitten tomaten én wortelen en deze is eigenlijk hartstikke gezond, want het is verder gewoon aangemaakt met water en kruiden.

Je zou hier nog wat gehaktballetjes in kunnen doen, maar zelf ben ik gek op een romige soep als deze en dan zonder iets erin.

+- 5-6 kommen

Duur: 3 uur

Tomaat-wortelsoep

Ingrediënten

• 5 grote vleestomaten

• 400 gr gepelde tomaten

• 500 gr wortelen

• 2 teentjes knoflook

• 2 gele uien

• 4 takjes tijm

• 6 blaadjes basilicum

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Peper en zout

• 1 blokje groentebouillon

• 800 ml water

• Grote klont boter

• Eventueel wat kookroom voor de garnering

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en de tomaat en wortelen in stukjes.

• Laat de boter smelten in een grote soeppan en voeg alles toe. Bak even mee en roer steeds door elkaar.

• Voeg de gepelde tomaten toe, maak stuk met je spatel en voeg nu de tijm (alleen de blaadjes), paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout en basilicum toe.

• Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erover. Schenk alles over in de slowcooker óf laat in de pan 2 uur pruttelen.

• Haal de staafmixer er vervolgens doorheen, zodat je een romige soep hebt.

• Schenk de soep in de borden en garneer met wat kookroom en paprikapoeder. Serveer de soep met wat stokbroodjes uit de oven.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies