I love romige soepen en ik denk veel van mijn volgers ook!
In het begin van mijn kookcarrière maakte ik een tomatensoep en die werd door heel veel mensen gemaakt. Ook hier, bij m’n vader en moeder thuis, werd ‘ie wekelijks gegeten.
Nadat ik de romige kippensoep maakte, ontplofte mijn Instagram, TikTok én website. Deze werd massaal gemaakt en de complimenten vliegen mij om de oren. Geweldig!
Ik denk zomaar eens dat iedereen deze soep ook wel lekker gaat vinden. Paprika en tomaat doen het meestal wel goed! 😉
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rode paprika’s
- 6 trostomaten
- Klont boter
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- Peper en zout
- 3 takjes tijm
- +- 8 blaadjes basilicum
- 70 gtam tomatenpuree
- 1 liter water
- 2 brioche broodjes
- Olijfolie
- Peterselie
- 2 briochebroodjes
Bereiding
- Snijd de ui, knoflook, paprika en tomaat fijn. Smelt een klontje boter in een diepe pan en voeg hier alle gesneden groenten aan toe.
- Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper, zout, tijm, fijngesneden basilicum, tomatenpuree en water toe aan de pan. Roer dit goed door elkaar.
- Laat pruttelen voor ongeveer 15-17 minuten en gebruik daarna een staafmixer voor een gladde soep.
- Snijd 2 briochebroodjes in kleine blokjes, verspreid over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Zet deze in de oven voor ongeveer 8 minuten op 180 graden.
- Vul een kom met de soep, voeg de croutons toe en garneer met wat peterselie.
- Bekijk hier de video!