Tofu ketjap met pittige groenten en bloemkoolrijst

16 januari 2022

Tofu ketjap met pittige groenten en bloemkoolrijst

Een super lekkere maaltijd die goed vult, snel klaar is en ook nog eens gezond is. Dat is wat we allemaal willen, maar vaak niet bij elkaar verwachten, toch?

Geloof me maar, dit recept heeft het allemaal !! Hoe geweldig is dat?

Ik geef toe dat ik veel, heel veel, lust. Toch ga ik niet juichen en springen van een bord bloemkool, broccoli of spruitjes.

In de supermarkt zie je tegenwoordig veel bloemkoolrijst en broccolirijst liggen en ik wilde het zó graag eens proberen, alleen ik wist dondersgoed dat ik niet van die groenten hield.

Er stonden al genoeg recepten klaar in mijn notities met deze soorten rijst, maar ik moest natuurlijk wel weten of ik het wat vond.

Ik heb daarom eerst de kip ketjap maaltijd met bloemkoolrijst en cashewnoten bij slagerij runderkamp in Volendam geprobeerd. Deze was zó mega lekker en wilde ik het liefst de dag daarna weer eten. En wat denk je, je proeft echt niks van de bloemkool!! 😱🙏🏼

Nou, op die maaltijd is dit een beetje gebaseerd.

Bloemkoolrijst met tofu en cashewnoten in ketjap, wat gemixte, pittige groenten.

2 personen

Ingrediënten

• Bloemkoolrijst (hoeveel je zelf lust)

• 2 handjes cashewnoten

• +- 200 à 300 gram vegan tofu naturel

• 2/3 prei

• 1 gele paprika

• 2 handjes haricots verts

• 1 bosui

• Grote snuf paprikapoeder

• 1 Rode peper

• 4 eetlepels ketjap manis

• 1 ei

• Sesamzaadjes

Bereiding

• Snijd de prei in ringen, de paprika in kleine reepjes en het pepertje fijn zonder de zaadjes (je hoeft niet het hele pepertje te gebruiken). Bak dit in een pan met olijfolie en voeg wat peper, zout en paprikapoeder toe.

• Kluts een ei met wat peper en zout in een kommetje. Bak dit in een pan met olijfolie om en om. Maak er vervolgens een rol van en snijd deze in plakjes. Leg dit even apart met wat folie erover.

• Snijd de tofu in kleine blokjes, laat goed uitlekken en bak deze, samen met de cashewnoten in een andere pan met olijfolie. Voeg hier de ketjap aan toe en bak dit zo’n 4 – 5 minuten.

• Roerbak de bloemkoolrijst met een klein beetje paprikapoeder zo’n 3 – 4 minuten in een pan met een klein beetje olijfolie.

• Schep de rijst op je bord met daarop de tofu en cashewnoten, daarnaast de groenten en daarop het gesneden ei.

• Garneer je bord met wat fijngesneden bosui en sesamzaadjes.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies