Tiroler gröstl

2 februari 2022

Tiroler gröstl

Een gerecht als tiroler gröstl is iets dat 9 van de 10 mensen lust denk ik. Ook is het zo’n gerecht waar je lekker aan door gaat. Alsof je zo’n bodemloze put bent (herkenbaar?).

Toen ik afgelopen week een poll in mijn Instagramstory plaatste, met de vraag of jullie tiroler gröstl of pasta in paprikasaus wilden, heeft dit Oostenrijkse gerecht gewonnen. Wees maar niet bang, die pasta komt er ook wel hoor.

Aangezien veel mensen deze maand lekker op skivakantie gaan en waarschijnlijk onbeperkt kaiserschmarrn, tiroler gröstl, goulashsoep en xxl wiener schnitzels mit pommes gaan eten, kom ik alvast met een heerlijk voorpoefje.

Dit simpele recept is hartstikke makkelijk om te maken en je maakt er iedereen blij mee.

Zet de kachel gewoon uit, je skihelm op en doe alsof je alvast even op een berg in Oostenrijk zit.

4 personen

Ingrediënten

• 2,5 zakje aardappelschijfjes AH

• 2 gele uien

• Snuf komijnzaad

• Snuf karwijzaad

• Peper en zout

• +- 10 kleine geschrapte worteltjes

• 250 gr Spekreepjes

• 1 ei p.p.

• 400 gr kastanje champignons

• Peterselie voor garnering

• Bieslook voor garnering

Bereiding

• Snijd de ui fijn en de wortel en champignons in plakjes.

• Laat een klont boter en wat olijfolie warm/bruin worden in een grote pan en voeg hier de aardappeltjes aan toe. Bak deze, totdat ze krokant en bruin zijn. Dit duurt wel even.

• Bak vervolgens de champignons, spekjes, ui en wortel in een andere pan met wat olijfolie en voeg hier alvast een klein beetje karwijzaad, peper en zout en komijnzaad aan toe.

• Wanneer de aardappeltjes zo goed als klaar zijn, strooi je er wat zout over en dan voeg je de champignons etc. toe aan de pan (zonder het vocht). Roer dit allemaal goed door elkaar en voeg nu nog wat karwijzaad en komijnzaad toe (niet te veel).

• Bak in een aparte pan met wat boter 1 spiegelei per persoon met wat peper en zout.

• Serveer het ei op de aardappeltjes/groenten.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies