Tiroler Gröstl

14 februari 2025

Tiroler Gröstl

Bij wintersport en kou denk ik niet alleen aan apfelstrudel en kaiserschmarren, maar ook aan tiroler gröstl. Niet dat ik dat vroeger op wintersport at, want ik leefde destijds van de schnitzels met patat. 😉

In 2022 maakte ik al eens een tiroler gröstl, maar ik wilde ‘m even opnieuw proberen en daarbij een video maken. Conclusie: nog steeds heeeel lekker.

Mijn vader, moeder en broertje eten dit recept gedurende de wintermaanden vaker en zijn dan altijd positief. Daar doe ik het voor.

Thuis ‘vechten’ wij ook altijd om wie deze pan van Tefal mag gebruiken. Deze is groot en dus perfect voor gerechten als tiroler gröstl, maar het eten brandt ook absoluut niet aan. Ik ben echt fan!!

Let op: door iets meer aardappeltjes, champignons, wortels en spek toe te voegen, wordt het een portie voor meerdere mensen.

1 grote pan (2 personen)

Duur: 40 minuten

Tiroler gröstl

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram geschrapte worteltjes
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 1 gele ui
  • 2 eieren
  • 2 klontjes boter (2x 50 gram)
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 10 takjes bieslook
  • *Peterselie voor de garnering

Bereiding

  • Bak de aardappelschijfjes goudbruin in een pan met een klont boter en bestrooi deze later met een snuf zout en wat peper.
  • Snijd de ui, champignons en wortel fijn en bak deze in een andere pan met een klont boter.
  • Voeg de magere spekblokjes toe aan de pan met groenten.
  • Breng de groenten op smaak met komijnzaad, karwijzaad, peper en zout en voeg de aardappelschijfjes toe.
  • Bak 2 spiegeleitjes in een pan met een klein scheutje olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
  • Leg de eitjes bovenop de pan en garneer met fijngesneden bieslook en eventueel wat peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Eiwitrijke dadel snack
Pasta carbonara met miso en truffel
Big Mac taco’s
Cookies