Tiramsiu met bokkenpootjes en witte chocolade

9 maart 2023

Tiramsiu met bokkenpootjes en witte chocolade

Hét perfecte Paasdessert is deze tiramisu in glas. Ik weet het zeker.

Voor de Kerstdagen maakte ik een tiramisu met melkchocolade en oreocrumble, remember?

Ik wilde nu eens wat anders en als ik aan Pasen denk, denk ik altijd aan bokkenpootjes. Vraag me niet waarom. Deze gele bokkenpootjes waren daarom perfect geschikt.

Het werd een tiramisu met bokkenpootjes en witte chocolade en hij is nog lekkerder geworden dan ik al hoopte. Wij aten hem samen met vriendinnen en de welbekende “paar minuten stilte” waren weer aanwezig. Gewoon echt even genieten..

Ook mijn vader en moeder aten ze met visite en die vonden het ook een héérlijk dessert.

Dit is overigens ook leuk om met kinderen te maken. Het is heel makkelijk en de gezichtjes in de witte chocolade maken dit recept helemaal geschikt voor Pasen.

Duur: 35 à 40 minuten

6 glazen

Ingrediënten

• 500 gr mascarpone

• 6 eetlepels kristalsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

• 2 eieren

• 1 pak bokkenpootjes (advocaat AH)

• 1 pak lange vingers

• 1 grote kop sterke zwarte koffie

• 1 witte chocoladereep

• Eventueel Dr. Oetker decoratiestiften van chocola (voor het gezichtje)

Je kunt dit dessert ook in een grote schaal maken. Dat werkt hetzelfde!

Bereiding

• Pak twee aparte kommen. Vul één met het eigeel van de eieren en één met het eiwit.

• Klop de kom met eiwitten helemaal stijf.

• Voeg de kristalsuiker, zout en vanille aroma toe aan de kom met het eigeel. Meng dit kort en voeg dan de mascarpone toe. Meng heel goed door elkaar, voeg het stevige eiwitmengsel ook toe en meng weer.

• Rasp een halve reep witte chocolade over de kom en roer goed door.

• Zet een grote kop sterke koffie. Laat de lange vingers hier één voor één inzakken (kort) en bedek de bodem van ieder glas hiermee.

• Schep een deel van het mengsel over de lange vingers in het glas.

• Snijd de bokkenpootjes fijn met een mes (bewaar er een paar voor de topping). Verdeel een deel van deze stukjes over het mascarpone mengsel.

• Herhaal alles nog een keer. Dus eerst de lange vingers door de koffie, in het glas, het mascarpone mengsel erop en de kruimels daarop en omheen.

• Rasp flink wat chocolade over de glazen en maak eventueel een gezichtje op de mascarpone met chocoladerasp.

• Snijd de bokkenpootjes voorzichtig in de lengte doormidden en steek 2 bokkenpootjes in het glas als “oren”.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies