Tiramisu wentelteefjes

3 november 2024

Tiramisu wentelteefjes

Oh oh oh. Wat waren deze lekker…

Als ik ergens wentelteefjes zie, denk ik gelijk weer even aan het geluksmoment toen ik deze at.

Deze combinatie is echt helemaal geweldig. Ik hou zooooveeeeel van wentelteefjes en dat met tiramisu is echt 10/10!

Dit zou ik eerder als dessert serveren dan als een ontbijt, maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf invullen.

1 bord

Duur: 20 minuten

Tiramisu wentelteefjes

Ingrediënten

  • 3 plakjes briochebrood
  • 6-8 lange vingers
  • Kop sterke koffie + 3 eetlepels
  • 1 ei
  • Klont boter
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 3 eetlepels + 2 theelepels kristalsuiker
  • Snuf cacao
  • 250 mascarpone
  • 100 ml melk

Bereiding

  • Snijd het brioche brood in 3 gelijke plakken.
  • Maak een mengsel van de melk, een ei, 2 theelepels kristalsuiker, 3 eetlepels koffie en cacao in een kommetje. Roer dit goed door elkaar.
  • Laat een klont boter smelten in een pan, haal de plakken brioche aan beide kanten door het mengsel heen en bak deze goudbruin.
  • Stapel de plakken brioche op (2 onderaan, 1 bovenop).
  • Haal de lange vingers door de koffie heen en leg deze naast elkaar op de brioche.
  • Meng de mascarpone in een bakje, samen met de vanille aroma en 3 eetlepels kristalsuiker. Roer dit goed door elkaar.
  • Besmeer de tiramisu met een laag mascarpone en garneer met wat cacao.
  • Bekijk hier de video!
Tiramisu wentelteefjes

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies