Op zoek naar een makkelijk en lekker recept? Voor een heerlijke snack of dessert? Dan zijn deze truffels perfect!
Ze zijn als snack bij de koffie verrukkelijk, maar met een bolletje ijs maak je er een lekker dessert van.
Ik heb door de jaren heen al zóveel soorten truffel gemaakt. Je kan er alle soorten koek voor gebruiken, alle soorten chocola en veel verschillende toppings. Het maakt niet uit welke truffel ik maak, want iedereen vindt altijd alles lekker.
Wat ook fijn is, is dat je deze met maar een paar ingrediënten maakt. Ook weleens lekker, toch?
6 truffels
Duur: 3 uur
Tiramisu truffels
Ingrediënten
- 200 gram lange vingers
- 100 gram MonChou
- 4 eetlepels zwarte koffie
- 1 reep melkchocolade
- 100 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille aroma
- 3 eetlepels kristalsuiker
- *Cacaopoeder voor de garnering
Bereiding
- Maal de lange vingers fijn in een food processor of met een deegroller.
- Voeg de Monchou en de koffie hier aan toe en kneed tot één geheel.
- Maak kleine balletjes van het mengsel en plaats deze op een bord.
- Zet het bord in de koelkast voor minimaal een uur.
- Smelt de melkchocolade (au bain marie) en zorg dat de truffels volledig bedekt zijn met chocolade. Dit doe je met een lepel en een vork.
- Meng de mascarpone, vanille aroma en kristalsuiker in een kommetje en roer dit goed door elkaar.
- Doe dit mengsel in een spuitzak en maak een toefje op elke truffel.
- Zet vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Top af met wat cacaopoeder.
- Bekijk hier de video!