Tiramisu overnight oats

4 februari 2024

Tiramisu overnight oats

Waarom saai ontbijten als je er ook een feestje van kan maken? Na het eten van deze overnight oats, had ik eerder het idee dat ik een vet dessert had gegeten, dan dat ik net iets gezond had gegeten.

Je moet nu natuurlijk niet verwachten dat je letterlijk een bakje tiramisu als ontbijt krijgt, want het is en blijft natuurlijk wel havermout, máár ik als ‘geen havermout fan’ vind dit echt geweldig.

Ik topte dit af met wat pure chocolade. Het ligt er natuurlijk aan van hoeveel % jij houdt. Ik eet de 99% ook als tussendoortje en dat vind ik héérlijk…

Ps. Dit ontbijt vult enorm !!

2 personen

Duur: 5 minuten + 1 nacht

Tiramisu overnight oats

Ingrediënten

• 100 gr havermout

• 300 ml amandelmelk

• 1 eetlepel maple syrup

• 75 ml zwarte koffie

• 4 grote eetlepels chiazaadjes

• Snuf kaneel

• 2 handjes zelfgemaakte granola

• 4 eetlepels Griekse yoghurt

• 3 eetlepels cacaopoeder

• 90% of 99% chocolade voor garnering

Bereiding

• Zet een kopje koffie en laat een beetje afkoelen.

• Meng de havermout met amandelmelk, chiazaadjes en koffie. Roer goed door met een lepel.

• Voeg 1 eetlepel cacaopoeder, wat kaneel en maple syrup toe en roer weer goed door. Schep alles in 2 glazen en zet deze één nacht in de koelkast.

• Voeg nu wat granola toe aan de overnight oats en schep daarop de Griekse yoghurt.

• Garneer met wat cacaopoeder en fijngehakte pure chocolade.

Bekijk ook deze recepten

Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Cookies