Teriyaki champignons

2 september 2022

Teriyaki champignons

YES!!!! HET IS KERMIS IN VOLENDAM!!!! (Eindelijk eindelijk eindelijk eindelijk eindelijk!!!!)

Het heeft helemaal niets met dit gerecht te maken, maar door de zenuwen typte ik dit en ik krijg er met de seconde meer zin in.

Dit gerecht moet je trouwens ook niet als hapje maken voor je vrienden op de kermis, want als jij in de slobbelandtent staat, dan ruik ik je in de marinatent (Volendammers snappen mij nu).

Ik ben natuurlijk big fan van champignons en aangezien ik óók dinsdag naar Spanje ga, werd het weer een tapasbordje, maar nu helemaal met champignons.

Ze zijn wat gekruid en er zit teriyakisaus overheen. Hoe lekker wil je het hebben? En hoe simpel?

Maak ze dinsdag samen met m’n gamba’s in tomatensaus en mosselen in kruidenbotersaus. Ideaal voor de lekkere trek. Al snap ik dat je dinsdag niet in de keuken gaat staan, want ik ben de aankomende dagen ook niet in de keuken te vinden. Alleen om erg erg erg veel eten uit de koelkast te pakken en gelijk in m’n mond te proppen (alsof ik nog nooit heb gegeten ‘s nachts om 3 uur. Herkenbaar?).

1 bord

Ingrediënten

• 1 bakje kastanjechampignons

• 2 takjes tijm (blaadjes ervan)

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel oregano

• 1 teen knoflook

• 1 sjalot

• Scheut witte wijn

• 3 eetlepels teriyakisaus + extra voor garnering

• 1 bosui

• 2 eetlepels gebakken uitjes

• Peterselie

Bereiding

• Snijd de champignons door tweeën en snijd de knoflook en sjalot fijn. Bak dit samen in een pan met olijfolie.

• Voeg de paprikapoeder, oregano, peper en zout, tijm en witte wijn toe en bak lekker mee.

• Wanneer de wijn is opgenomen, voeg de de eetlepels teriyaki toe en roer je het weer door.

• Schep alles op je bord en garneer de champignons met extra teriyakisaus, fijngesneden bosui en peterselie en wat gebakken uitjes.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies