Tapenade van zongedroogde tomaten

3 oktober 2023

Tapenade van zongedroogde tomaten

Wat hoort er bij een avondje met lekkere hapjes, of bij een grote kaasplank? Dipjes!!

Afgelopen weekend ben in daar eens mee aan de slag gegaan en ik heb drie verschillende soorten gemaakt. Ik begin met het delen van de tapenade van zongedroogde tomaten.

Een lekkere hummus of andere tapenade vind ik echt geweldig. Ik kan er onbeperkt toastjes of andere crackertjes indippen en voor m’n gevoel heb ik dan niks gegeten.

Je zult in eerste instantie misschien denken dat dit een bordje met romige risotto is, maar dat is helaas niet het geval.

Ik at deze dip met een super lekkere focaccia, maar je kunt deze ook serveren op een kaas- of hapjesplank, of met een lekker naanbrood bij je gerecht bijvoorbeeld.

4 personen
Duur: 5 minuten

Dip van zomgedroogde tomaten

Ingrediënten

• 200 gr zongedroogde tomaten + 4 eetlepels olie ervan

• 100 gr geraspte kaas

• 100 gr geraspte kaas

• Sap van 1/2 citroen

• 8 blaadjes basilicum

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 3 grote eetlepels Griekse yoghurt

• scheutje water

Bereiding

• Maal alle ingrediënten fijn in een foodprocessor.

• Schep de tapenade in een kommetje of schaaltje en garneer met wat extra fijngesneden stukjes zongedroogde tomaat en wat extra basilicumblaadjes.

• Serveer de dip met een heerlijke focaccia, naanbrood of stokbrood uit de oven.

Bekijk ook deze recepten

Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Cookies