Tagliatelle met citroenroomsaus

25 juli 2021

Tagliatelle met citroenroomsaus

Hoewel ik normaal gesproken een grote fan ben van pasta’s met een dikke, romige saus, heb ik nu eens een pasta gemaakt met een dun citroenroomsausje. Zeker voor herhaling vatbaar, want hij was heerlijk.
Wanneer je geen citroen fan bent, zou ik deze pasta eerlijk gezegd overslaan (je mag hem natuurlijk altijd proberen, maar of je hem dan lekker gaat vinden..).
1 persoon
Ingrediënten
  • Tagiatelle (hoeveel je zelf op lust)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 gele ui
  • 1 venkelknol
  • Handje rucola
  • 1 zeebaarsfilet
  • Bieslook
  • Citroensap van 3/4 citroen
  • Citroenrasp van 3/4 citroen
  • Scheut kookroom
  • Peper en zout
  • Pecannoten
Bereiding
  • Kook de tagiatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af en laat even staan.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en de venkelknol in kleine blokjes. Bewaar de rest van de venkel nog even.
  • Bak in een pan met olijfolie de ui, knoflook en venkel zo’n 4-5 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens een scheut witte wijn toe en roer alles door totdat de wijn is opgelost.
  • Voeg dan de kookroom toe aan de pan. Rasp hierin de helft van een citroen en pers de helft van een citroen uit in de pan. Roer alles weer goed door. Dit keer op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wordt de room uit zichzelf wat steviger? Niks aan doen. Voeg anders wat allesbinder toe, zodat de saus iets romiger wordt.
  • Bak ondertussen in een andere pan de zeebaars filet (peper en zout) op de huid. Bak deze zo’n 4 minuten op de huid en draai hem dan nog even kort om.
  • Voeg de tagiatelle toe aan de roomsaus en roer dit goed door elkaar. Nu kunnen de rucola, pecannoten, gesneden bieslook en venkelhaartjes (geen idee hoe je dat anders noemt) er ook bij.
  • Leg de pasta op je bord met de zeebaarsfilet erop. Garneer alles met wat venkelhaartjes en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies