Deze pasta wilde ik al zo lang maken. Ik heb net aan niet mijn vingers opgegeten, maar dat maakt niet uit, want wat was dit lekker.
Ik als romige pasta fan zou deze tagiatelle met pepersaus en varkenshaas iedereen aanraden om een keer te maken. En dan ga ik er eigenlijk gelijk van uit dat je dit super lekker gaat vinden en vaker gaat eten.
Het is ook echt niet moeilijk trouwens, mocht je dat soms denken!
1 bord pasta
Ingrediënten
• Tagiatelle (hoeveel je zelf op lust)
• 2 sjalotjes
• 1/2 teen knoflook
• 1 varkenshaas
• 3 theelepels groene peperkorrels
• 1 eetlepel bloem
• 2 eetlepels cognac
• 200 ml kalfsfond
• 100 ml kookroom
• 1/2 blikje doperwten
• +- 4 grote champignons
• 1 courgette
• Peterselie
Bereiding
• Snijd de courgette en champignons in plakjes en de sjalotjes fijn.
• Kook de tagiatelle zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
• Pers de knoflook in een steelpannetje met wat olijfolie en voeg hier ook de sjalotjes aan toe. Roer even goed door.
• Voeg vervolgens de eetlepel bloem en de peperkorrels toe en roer weer door, totdat er een soort droge massa ontstaat.
• Als dat gebeurd mag de cognac erbij en vervolgens de kookroom en kalsfond. Laat een paar minuten pruttelen en voeg nog wat gesneden peterselie toe.
• Als de saus uit zichzelf niet dikker wordt, voeg je 1 eetlepel allesbinder toe en roer je het weer goed door elkaar.
• Bak de courgette en champignons in een pannetje met olijfolie. Voeg hier vervolgens de pasta en doperwten aan toe.
• Als de saus klaar is voeg je toe ook toe en roer je alles goed door elkaar.
• Bak in een pan met een klont boter de varkenshaas (peper en zout) eerst 1 minuut rondom op hoog vuur. Vervolgens laat je hem ongeveer 12-13 minuten op middel vuur staan. Vouw hem daarna nog 2 minuten in wat zilverfolie en snijd dan in plakjes.
• Schep de pasta op je bord en leg je gesneden varkenshaasje erbovenop.