Sushi tompouce

28 mei 2025

Sushi tompouce

Na het succes van de carpaccio-, zalm- en palingtompouce: de sushi tompouce. Misschien wel de lekkerste tot nu toe!!

Bovenstaande voorgerechten werden massaal nagemaakt en tijdens de feestdagen zag ik ze veel als voorgerecht voorbijkomen. Geweldig om te zien!

Ik wilde weer eens een nieuw voorgerecht bedenken, maar wel een die (bijna) iedereen lust. Dat is niet moeilijk, want een sushi hapje doet het Ɣltijd goed.

Deze is heel makkelijk te maken en zo ongelooflijk lekker. Ik zou zo blij worden als ik dit als voorgerecht of hapje zou krijgen…

2 personen

Duur: 40 minuten

Sushi tompouce

Ingrediƫnten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 avocado
  • Peper en zout
  • 2 theelepels furikake kruiden
  • 50 gram zalmsashimi
  • 50 gram tonijnsashimi
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels zeewiersalade
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels Kewpie sesamsaus
  • 6 toefjes Japanse mayonaise
  • 1 bosui

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg op kamertemperatuur komen en snijd ze vervolgens door de helft, zodat je 4 plakjes hebt. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier.
  • Kluts een ei in een kom. Prik veel gaatjes in het bladerdeeg en smeer deze in met het geklutste ei. Zet het bladerdeeg voor zo’n 15-17 minuten in de oven. Let wel op: iedere oven is verschillend. Het gaat erom dat het bladerdeeg bruin is.
  • Snijd de zalm en tonijn in kleine vierkante blokjes. Meng dit met furikake kruiden, peper, zout en sojasaus.
  • Prak de avocado in een kom met peper, zout, furikake en citroensap.
  • Smeer 2 helften van de bladerdeeg in met het avocado-mengsel. Schenk daarover de Kewpie sesamsaus.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg met avocado en sesamsaus nog een plakje bladerdeeg. Verdeel hier wat zeewiersalade over en verdeel daarover de tonijn en zalm. Garneer met toefjes Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Pasta pesto ovenschotel
Cookies