Stroganoff/truffel pasta

4 oktober 2023

Stroganoff/truffel pasta

Stroganoff/truffel pasta

Twee recepten in één en ik wist zeker dat het lekker zou worden.

Bij ons in Volendam opende een paar maanden geleden een nieuw Italiaans restaurant en hoewel alles er lekker is, is de truffelpasta met ossenhaas een favoriet bij velen.

Ik heb geen idee wat voor saus zij nog meer gebruiken voor die pasta, want hij is een beetje bruin/oranje. Vandaar dat ik iets probeerde om ook zoiets te maken. Oké het is niet dezelfde pasta, maar hij is wel méga lekker.

Zelf ben ik geen fan van losse, gekookte broccoli op m’n bord, maar nu verwerk ik het steeds in dit soort pasta’s en dan ís het toch lekker!!!!

Ik eet, zonder dat ik het door heb, een hele stronk broccoli op. Dé truc voor kinderen die dit niet lusten dus!

2 personen

Duur: 35 minuten

Stroganoff/truffel pasta

Ingrediënten

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 70 gr tomatenpuree

• 2 theelepels paprikapoeder

• 3 takjes tijm

• 100 gr creme fraiche

• 150 ml slagroom

• 1 blokje runderbouillon

• 200 ml water

• 3 theelepels worchestershire

• 1 theelepel mosterd

• 2 kogelbiefstukjes of ossenhaasjes

• 1 stronk broccoli

• 1 oranje paprika

• 100 gr spinazie

• 1 eetlepel sojasaus

• Zout en peper

• +- 2 grote eetlepels truffeltapenade

• Papardelle pasta

Je kunt de pasta altijd meer of minder truffelsmaak geven natuurlijk. Proef even en voeg anders nog wat extra toe. Er moet wel een lekkere truffelsmaak aan de pasta zitten!

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn, de paprika in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Bak deze samen in een grote pan met olijfolie.

• Voeg nu de tomatenpuree toe aan de pan, roer even door elkaar en voeg dan het water, het bouillonblokje, de slagroom en creme fraiche toe. Roer heel goed door elkaar.

• Voeg nu de tijm (blaadjes), paprikapoeder, peper, zout, sojasaus, mosterd en worchestershire toe. Schep de truffel erbij en laat alles lekker een minuut of 10 pruttelen. Voeg tussendoor de spinazie toe en laat dit slinken in de pan.

• Strooi peper en zout over de biefstukjes en laat een grote klont boter smelten in een pan. Bak de biefstuk hier om en om zo’n 2 om 2 minuten in. Is deze dik? Bak ze dan 2,5 om 2,5 minuut en laat vervolgens nog een paar minuten rusten in wat folie. Snijd de biefstuk daarna in reepjes.

• Kook ondertussen de papardelle zoals aangegeven op de verpakking. Girt af met koud wat en voeg daarna de pasta toe aan de pan met saus.

• Schep de pasta op je bord en garneer met de biefstukreepjes.

Bekijk ook deze recepten

Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Cookies